بررسی تنوع موفولوژیکی جمعیت های علف هرز پیچک صحرایی در شهرستان های ساوه و زرندیه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_192
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 820
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زیست شناسی، ساوه، ایران
تهران، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز
دانشجوی کارشناسی ارشد زیشت شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
چکیده
پژوهش حاضر طی سال های 1391 تا 1392 در بخش تحقیقات گلخانه آوه با هدف شناسایی تنوع موفولوژیکی جمعیت های علف هرز پیچک صحرایی در شهرستان های ساوه و زرندیه انجام شد ریزوم پیچک از روستاهای مختلف شهرستان های ساوه و زرندیه جمع آوری و در گلخانه ای با شراط کنترل شده کشت شدند. اهمیت مشخصات موفولوژیکی برا ساس 34 صفت موفولوژیکی توسط تجزیه به عامل ها و تجزیه خوشه ای برای ارزیابی الگوی تنوع مورفولوژیکی در جمعیت های فوق با استفاده از 27 صفت کمی و 7 صفت کیفی صورت گرفت. نتایج همبستگی پیرسون ارتباط معنی دار منفی با مثبت را بین برخی از صفات کمی همچنین نتایج همبستگی اسپیرمن ارتباط معنی دار منفی را بین برخی از صفات کیفی مشخص نمود. در آنالیز تجزیه به عامل ها، منتیچ ت.لیخ مشتم ئتئ گخ 12 ک.لفخ جئ.ئ 86/59 درصد کل تنوع را شامل شدند .در مولفه اول با حدود 19/86 درصد از کل تنوع به ترتیب صفات وزن تر اندام هوایی، وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک ساقه، وزن خشک برگ، وزن خشک ریشه، وزن خشک کل بوته، سطح برگ عرض برگ، نسبت طول به عرض برگ بیشترین ضریب همبستگی را نشان دادند که این صفات متغیر ترین صفات در مولفه اول بودند همچنین دندروگرام تجزیه خوشه ای بر اساس کلیه صفات قادر به تفکیک پیچک های صحرایی جمع آوری شده از روستای طراز ناهید با پیچک های صحرایی جمع آوری شده از سایر روستاها شد. بنابراین تنوع مورفولوژیکی بیوتیبهای پیچک صحرایی، تفاوت بین آنها را از نظر سازگاری با شرایط محیطی توجیه می کند.کلیدواژه ها
تنوع، پیچک صحرایی، مورفولوژی، ساوه، زرندیهمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.