تاثیر کود بیولوژیک تیوباسیلوس و سوپر جاذب بر عملکرد کمی و کیفی آویشن باغی و دنایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 927
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پونه پورامینی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز

حسن حبیبی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

محمدحسین فتوکیان

دانشیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

علیرضا فلاح نصرت آبادی

استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب، ابرز.

چکیده

در پژوهشی گلخانه ای تحت عنوان اثر سوپر جاذب و کود بیولوژیک تیوباسیلوس که بر روی عملکرد کمی و کیفی دو گونه آویشن در بهار و تابستان سال 1390 در کرج انجام شد، اثر سطوح مختلف سوپر جاذب و تیوباسیلوس بر رشد عملکرد و کیفیت دو گونه آ< یشن به نام های Thymus vulgaris و Thymus daenensis مورد بررسی قرار گرفت. سوپر جاذب به صورت ژل تهیه و در سطوح صفر (شاهد)، 0/5 و یک گرم در کیلوگرم خاک به صورت مخلوط با خاک و تیوباسیلوس با نام تجاری بیوسولفور در دو سطح عدم استفاده (شاهد) و با تیوباسیلوس مورد استفاده قرار گرفت. مطابق با نتایج سوپر جاذب سبب ایجاد تفاوت معنی داری بر ارتفاع گیاه تعداد شاخه هایج انبی، تعداد برگ، قطر تاج، وزن تر گیاه، وزن خشک گیاه و سطح مقطع گیاه شد. همچنین سوپر جاذب ارتفاع گیاه و وزن خشک گیاه را در سطح آماری 5 درصد و تعداد شاخه های جانبی، تعداد برگ قطر تاج، وزن تر گیاه و سطح مقطع گیاه را در سطح آماری 1 درصد معنی دار نمود. تیوباسیلوس به تنهایی هیچ تفاوت معنی داری در صفات ایجاد نکرد اما به صورت متقابل با سوپر جاذب ارتفاع، تعداد برگ، قطر تاج را در سطح آماری 1 درصد معنی دار نمود.

کلیدواژه ها

آویشن ولگاریس، آویشن دنایی، سوپر جاذب، تیوباسیلوس، عملکرد گیاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.