بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی توق (xanthium strumarium ) بر جوانه زنی و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و رشد گیاهچه قیاق (Sorghum halpense)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب مرتضوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

روزبه فرهودی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، شوشتر، ایران

عین اله حسامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، شوشتر، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر آللوپاتی عصاره آبی شاخساره توق بر جوانه زنی و رشد گیاهچه سوروم آزمایشی بصورت طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار در شرایط آزمایشگاه در سال 1392 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر انجام شد. تیمارها شامل عصاره توق با غلظت های 0 و 10 و 20 و 30 درصد بود نتایج نشان داد که اثر عصاره شاخساره توق بر همه صفات مورد بررسی در سطح پنج درصد آماری معنی دار می باشد افزایش غلظت عصاره آبی شاخساره توق بطور معنی داری باعث کاهش جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم شد. کمترین درصد جوانه زنی مربوط به تیمار 30% عصاره با 34 درصد جوانه زنی بود بیشترین غلظت ترکیب مالون دی آلدهید (0/047 نانومول بر گرم وزن تر) در تیمار 30 درصد عصاره شاخساره توق دیده شد بیترشن فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در شاهد به میزان 8/22 نانومول بر بذر در دقیقه مشاهده شد. کمترین فعالیت نزیم کاتالازدر تیمار شاهد به میزان 1/58 میلیگرم جذب در دقیقه دیده شد. بیشترین فعالیت این آنزیم در تیمار عصاره 30 درصد توق به میزان 2/2 نانومول بر بذر در دقیقه مشاهده شد. کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز در تیمار شاهد به میزان 1/58 میلیگرم جذب در دقیقه دیده شد بیشترین فعالیت این آنزیم در تیمار 30 درصد عصاره توق دیده شد کمترین فعالیت آنزیم پراکسید در تیمار شاهد (آب مقطر) به میزان 10/23 میلیگرم جذب در دقیقه بود نتایج فوق نشان داد عصاره توق با تاثیر منفی بر سلامت غشاهای سلولی گیاهچه توق سبب کاهش رشد گیاهچه قیاق شد.

کلیدواژه ها

آللوپاتی، مالون دی آلدهید، آلفا آمیلاز، سورگوم، کاتالاز، پراکسیداز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.