تعیین روابط ژنتیکی ژنوتیپ های پیشرفته عدس با استفاده از تجزیه کلاستر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 960
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بروجرد
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بروجرد
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان
چکیده
به منظور تعیین روابط ژنتیکی 20 ژنوتیپ پیشرفته عدس آزمایشی در سال زراعی 92-1391 انجام گرفت. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در منطقه ای از کوهدشت انجامگرفت و طی آن 20 ژنوتیپ پیشرفته عدس در دو شرایط آبی و دیم کشت شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس تنوع ژنوتیپ های مورد مطالعه را از نظر تمام صفات نشان داد. با توجه به نتایج تجزیه به مولفه های اصلی مولفه اول نسبت به دیگر مولفه ها دارای بیشترین ارزش بود. درصد واریانس نسبی این مورلفه ها به ترتیب 39/14 ، 21/37، 16/43، 7/83، 5/99 درصد بود که در مجموع 90/97 درصد از کل متغعیرها را توجیه نمودند همچنین ژنوتیپ خهای شماره 19، 5، 9، 16 بر اساس مولفه اول روی مولفه دوم بهترین وضعیت را داشتند جهت تعیین روابط ژ«تیکی بینژ«وتیپ های مورد مطالعه تجزیه خوشه ای به روش ward انجام و ژنوتیپ های مورد بررسی به سه گروه تقسیم شدند. همچنین نتایج تجزیه و واریانس و مقایسه میانگین بین کلاستر ها برای صفات تعداد غلاف بوته، تعداد غلاف 1 بذری، تعداد غلاف بارور، عملکرد بیولوژیک ، عملکرد کاه و عملکرد دانه معنی دار شد بنابراین می توان ای این صفات برای دورگ گیری های احتمالی استفاده کرد.کلیدواژه ها
عدس، تنوع ژنتیکی، تجزیه واریانس، تجزیه به مولفه های اصلی، تجزیه کلاسترمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.