پروپرانولول اثر عصاره آبی - الکلی برگ گیاه مریم گلی فراخوانی حافظه را در موش سوروی کاهش می دهد.

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1018
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما آبتین

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری گروه زیست شناسی دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

لطف الله خواجه پور

استادیار فیزیولوژی جانوری گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

مهناز کسمتی

دانشیار فیزیولوژی گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

چکیده

مقدمه: مطالعات قبلی نشان داده اند که عصاره آبی - الکلی برگ گیاه مریم گلی قادر است حافظه اجتنابی غیرفعال را افزایش دهد با توجه به اینکه گیرنده های بتا آدرنرژیک در تنظیم یادگیری و همچنین پردازش و تثبیت حافظه نقش مهمی را ایفا می کنند در این مطالعه اثر پروپرانولول ( مسدود کننده گیرنده های بتا) بر بهبود حافظه ناشی از عصاره آبی - الکلی برگ گیاه مریم گلی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این مطالعه نه گروه موش سوری نر بالغ (n=8) مورد استفاده قرار گرفت. حافظه اجتنابی غیرفعال با استفاده از دستگاه استیپ - داون (step- down) ارزیابی گردید. حافظه کوتاه و بلند مدت ( به ترتیب 90 دقیقه و 24 ساعت پس از آموزش) با ثبت زمان تاخیر پایین آمدن از سکو (SDL) مورد سنجش قرار گرفت. حیوانات داروهها (سالین، عصاره آبی الکلی برگ مریم گلی و پروپرانولول) را بلافاصله پس از آموزش به صورت تزریق درون صفافی دریافت نمودند. نتایج: تزریق عصاره آبی - الکلی برگ گیاه مریم گلی (80mg/kg) زمان تاخیر پایین آمدن از سکو را در موش ها افزایش داد تزریق پروپرانولول (20mg/kg) 5 دقیقه قبل از تزریق عصاره مریم گلی مانع از این اثر عصاره گردید. نتیجه گیری: بر اساس یافته های موجود به نظر می رسد که افزایش حافظه اجتنابی غیرفعال ناشی از عصاره آبی - الکلی برگ گیاه مریم گلی ممکن است با واسطه فعال سازی سیستم بتا - ادرنرژیک میانجیگری گردد.

کلیدواژه ها

حافظه اجتنابی غیرفعال، استپ - داون، موش سوری نر بالغ، عصاره مریم گلی، پروپر اتونول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.