مقایسه میزان عملکرد کمی و کیفی دو رقم شنبلیله پاکوتاه و پابلند محلی کرمانشاه در شرایط کاهش محسوس دمای محیط و طول روز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1839
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
شنبلیله یکی از گیاهان خانواده بقولات است کمه به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار میگ یرد به منظور تاثیر مقادیر مختلف ورمی کمپوست و تارخی کاشت و بر میزان پروتئین کل و در صد ماده خشک شنبلیله و کاهش اتکاء به نهاده های شیمیایی در جهت تولید پایدار آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال 1391 به اجرا درآمد. آزمایش مورد استفاده اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تاریخ کاشت (30 اردیبهشت، 30 تیر و 30 شهریور) و 5 مقدار مختلف کود (0 و 5 و 10و 15 تن ورمی کمپوست در هکتار و یک تیمار کود شیمیایی بر اساس نیاز کودی) در سه تکرار انجام شد. به منظورا جرای پروژه ابتدا زمین مورد نظر آماده گردید و سپس نسبت به تهیه پلات ها با فواصل 75 سانتی متر اقدام شد. هر واحد آزمایشی به مساحت 16 متر مربع در نظر گرفته شد زمان به عنوان کرت اصلی و تیمارهای کودکی به عنوان کرت فرعی بودند بعد از آماده سازی بستر بذر به دقت تیمارهای کود ورمی کمپوست در کرت ها توزیع و با خاک مخلوط شدند. بعد از اعمال تیمارها نسبت به کشت بذر شنبلیله اقدام گردید و بلافاصله بعد از کشت آبیاری انجام شد. سپس عملیات زراعی آبیاری، مبارزه با علف هرز انجام شد. شنبلیله رقم پاکوتاه محلی کرمانشاه در ماه اول دارای رشد کند و بطئی می باشد اما با گرم شدن هوا در ماه دوم رشد از سرعت رشد قابل قبولی برخوردار بوده و از طرفی نتایج آنالیز پروتئین کل نشان داد این رقم نسبت به رقم پابلند و نسبت به بذر آن دارای بیشترین درصد پروتئین کل، بیشترین تعداد برگ و بیشترین عملکرد در متر مربع و در هکتار است این رقم نسبت به رقم پابلند محلی کرمانشاه که سیکل رویشی کاشت تا برداشت آن 45 روز به طول می انجامد دارای سیکل رویش 50 الی 65 روز تا گلدهی کامل و زمان برداشت است. جدول تجزیه واریانس 5 نشان داد که درصد پروتئین برگ و بذر تحت تاثیر تاریخ کاشت در سطح 5% معنی دار بود.کلیدواژه ها
عملکرد، پاکوتاه، تاریخ کاشت، پابلند، روز کوتاه، کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.