بررسی تاثیر و خواص دارویی گیاه دارویی در منه در طیور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6921
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله امیری فرد

دانش آموخته مهندسی کشاورزی - علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان

رهام محتشمی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد

عبدالحسین آشتیانی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد

خدیجه رستمی ابرزگه

دانش آموخته مهندسی کشاورزی - علوم دامی اهواز

چکیده

گونه های مختلف جنس درمنه Artemisia از خانواده کاستی ( Compositeae ) از لحاظ داشتن خواص مختلف و موارد استفاده متفاوت در مقایسه با بسیاری از گیاهان دیگر شاخص بوده و ارزش های چند جانبه دارند گیاهان این خانواده گیاهان علفی (به ندرت به صورت درختچه) و دارای برگ هایی با اشکال متنوع می باشند در این خانواده 900 جنس و حدود 1300 گونه ود دارد این خانواده با اسامی دیگری چون آفتابگردان وگل ستاره ای نیز خوانده می شود از میان این گونه ها گونه درمنه دشتی( Artemisia sieberi ) که در مناطق رویشی استپی، تیمه بیابانی و بیابانی حضور بارز داشته و ضمن داشتن ارزش علوفه ای خواص ارزشمند دارویی نیز دارد. بررسی ها و مطالعات انجام شده حاکی است که این گونه از ارتفاع حدود 800 تا 2000 متر با میزان بارندگی حدود 100 تا 200 میلیمتر در این مناطق از عناصر گیاهی مهم در ترکیب پوشش گیاهی است که در واقع در سیر تحولات پوشش گیاهی بر اثر تخریب چرای مفرط بوته کنی و... به عنوان یک گونه جانشین، به تدریج با حذف گونه های کم شونده و مرغوب استقرار و گسترشی افته است گونه درمنه دشتی یکی از عناصر اصلی ناحیه ایران و تورانی در منطقه استیپی می باشد اثرات ضد درد، اثرات ضد باکتریایی بویژه در برابر باکتری های گرم مثبت، اثرات ضد مالاریا به واسطه حضور ترکیبات سسکویی ترین لاکتون اندوپراکسید اثرات محرک تولید ادرار، ضد شیستوزوما، اثرات سلول کشی اثرات کاهنده قند خون، خواص آنتی اکسیدانی از جمله خواص درمنه می باشد.

کلیدواژه ها

درمنه، گیاهان دارویی، روغن های ضروری، کاسنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.