بررسی برخی پارامترهای رویشی و زایشی گیاه دارویی گل محمدی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1148
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران
عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
صنعت تولید و توسعه گیاهان دارویی یکی از مهمترین نگرش های در حال توجه علوم بشر می باشد یکی از روش های بررسی خواص مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاهان دارویی برای مشخص شدن توان دارویی آنها می باشد در این تحقیق اسانس گل محمدی (Rosa damascena Mill.) به روش تقطیری با آب در طرح های مختلف جهت بهینه سازی آن، استخراج گردید. تعداد پنج ژنوتیپ از نظر تعداد اجزاء مختلف گل (گلبرگ) مورد ارزیابی قرار گرفتند زنوتیپ ها برای ارتفاع بوته اختلاف معنی داری نشان دادند. همچنین نمونه های مورد بررسی از نظر محصول کاروتنوئید، درصد اسانس مورد ارزیابی قرارگرفتند که از نظرم یزان اسانس اختلاف معنی داری نشان دادند بر اساس نتایج به دست آمده، بیشترین درصد اسانس در نمونه های کاشان و ایلام مشاهده شد. بیشترین ارتفاع بوته در هر یک از سال های مورد مطالعه در نمونه های جمع آوری شده از استان ایلام و گلستان مشاهد شد. نمونه کاشان، نیز در میان ژنوتیپ ها بیشترین میزان آنتوسیانین نشان داده است. با توجه به اهمیت اسانس به عنوان مهمترین فرآورده در کشت و کار و تجارت گل محمدی، گزینش ژنوتیپ ها در جهت تولید ارقام پر محصول به ویژه از نظر کمیت و کیفیت اسانس، در اصلاح ژنتیکی گل محمدی از اولویت خاصی برخوردار می باشد.کلیدواژه ها
آنتوسیانین، اسانس، تنوع، کاروتنوئید، گل محمدی، ژنوتیپمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.