روش های مورد استفاده در استخراج ترکیبات دارویی و معطر از گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2636
نویسندگان
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
مفهوم استخراج در داروسازی شامل جداسازی ترکیبات فعالی دارویی از بافت های گیاهی یا جتی جانوری از ترکیبات خنثی یا غیر فعال با استفاده از حلال های گزینشی در روش های معمول استخراج می باشد بنابراین محصولات بدست آمده از این گیاهان مایعات نسبتا ناالص مواد نیمه جامد یا پودرهایی هستند که می توانند مصارفخ وراکی یا موضعی داشته باشند که بصورت جوشانده، دم کرده، عصاره های آبکی، تنتور، عصاره های نیمه جامد (حب) و یا عصاره های پودری استفاده شوند. در واقع اولین مرحله در فرآوری صنعتی این گیاهان مرحله استخراج ترکیبیات دارویی می باشد که با روش های مختلفی صورت می گیرد مداولترین روش های مورد استفاده به این منظور شامل خیساندن، دم کردن، تراوش، هضم، عصاره گیری، سوکسله، استخراج الکلی، استخراج یا کمک مایکرویو، استخراج با کمک امواج مایکرویو، استخرا یا جریان مخالف، استخراج یا سیال فوق بحرانی و استخراج فیتونیک می باشند. استفاده از این روش ها تابع عواملی است ه از جمله آنها می توان به بخش مورد استفاده از گیاه ارزش اقتصادی آن میزان سرمایه گذاری و غیره اشاره کرد. در این مطالعه سعی شده است تا ضمن مقایسه این روش ها با یکدیگر و بررسی مزایا و معایب آنها با بعضی از کاربردهای آنها بیشتر آشنا شویم.کلیدواژه ها
گیاهان دارویی، استخراج، معطر، ترکیبات فعالمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.