بهینه سازی شاخه زائی درون شیشه ای در باززایی گیاه دارویی منداب (Eruca Vesicaria L.) با استفاده از غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد بنزیل آدنین و کینتین
محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,260
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MPSA01_041
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات درون شیشه های و باززایی گیاه دارویی منداب با استفاده از تنظیم کننده های رشد BAP و Kin در محیط پایه MS آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی یا 5 تکرار انجام گردید. منداب با نام علمی Eruca Vesicaria گیاه خوراکی و علفی یکساله، بومی مناطق مدیترانه، یکی از گیاهان دانه روغنی بومی ایران است که توانایی رشد در زمین های فقیر و نامناسب را دارد که غنی از ویتامین های K,A,B,C و اسید فولیک، آهن فیبر و منزیم است سولفور آمین و فیتوکمیکال موجود در آن در مقابله با سرطان بسیار موثر می باشد. لذا یافتن روشی مناسب بر اساس تکنیک های کشت بافت گیاهی که در آن تکثیر انبوه و آسان این گیاه (با کیفیت مطلوب و عاری از عوامل بیماری زا) صورت پذیرد، امری ضروری به نظر می رسد. به این منظور محیط کشت پایه MS به همراه انواع تنظیم کننده های رشد KIN، BAP، IBA با غلظت های مختلف بر روی ریز نمونه جوانه جانبی مورد بررسی قرار گرفت. بررسی نتایج به دست آمده نشان داد که در محیط کشت پایه MS حاوی 1میلی گرم در لیتر BAP و 5/0میلی گرم در لیتر IBA ریز نمونه های جوانه جانبی باززایی مناسبی را نشان دادند. نتیجه نشان داد تیمار سیتوکنین BAP نسبت به Kin نقش بسزایی در باززایی مستقیم گیاه منداب نشان داد. ریزنمونه های باززایی شده در همان ترکیب محیط کشت به همراه زغال فعال طویل سازی و ریشه دار شدند. 95 درصد از گیاهچه های منتقل شده به گلخانه زنده ماندند و رشد نمودند.
نویسندگان
شادی دانش پژوه
دانشگاه پیام نور اصفهان
کوثر مرادی
مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :