بررسی اثرات سطوح مختلف تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه کاکوتی (ziziphora clinopodioides )
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 896
نویسندگان
دانشجوی مقطع کارشناسی گیاهان دارویی
عضو هیئت علمی ومرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
تنش های محیطی و به ویژه تنش شوری و خشکی از عوامل بازدارنده رشد و نمو گیاهان محسوب می شوند. خشکی بر جبنه های مختلف رشد گیاه تاثیر گذاشته و موجب اهش و تاخیر انداختن جوانه زنی، کاهش رشد اندام های هوایی و کاهش تولید ماده خشک می گردد. شوری آب و خاک از مشکلات در حال افزایش جهان است که سطح وسیعی از کشور ما را در بر می گیرد. با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی، شناسایی گیاهان دارویی مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد. این تحقیق با هدف مطالعه تاثیرات تنش شوری حاصل از Nacl، Cacl2 همچنین Nacl و Znos4 و بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه های بذر کاکوتی در شرایط آزمایشگاهی انجام گردید که بدین منظور پس از ضد عفونی بذور با هیپوکلرید سدیم و تهیه محلول های لازم، اثرات تنش شوری تحت تاثی غلظت های مختلف (شاهد 3 و 5 و 7 میلی مولار) در شرایط آزمایشاه در نظر و مورد آزمایش قرار گرفته شد. آزمایش بصورت طرح بلوک کاملا تصادفی در 4 تکرار در شرایط آزمایشگاه و ژرمیناتور انجام و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SAS صورت گرفت و میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن مقایسه شدند نتایج تجزیه داده های آزمایش نشان داد که اثرات تیماری شوری Nacl+Znos4 بر طول ریشه چه و ساقه چه در سطح آماری 1 درصد معنی دار بود. بیشترین طول ساقه چه در تیمار 3 میلی مول از نمک و سولفات روی تولید شد و کمترین میزان رشد ساقه چه در تیمار 5 میلی مول از تیمار Nacl+Znso$ بدست آمد و این محلول تاثیری بر درصد و سرعت جوانه زنی گیاه نداشت اثرات تیمار شوری با Nacl+Cacl2 بر فاکتورهای طول ساقه چه و ریشچه و وزن خشک ریشه چه به ترتیب در سطح آماری 1 و 5 درصد معنی دار بود و سایر خصوصیات مورد اندازه گیری تاثیر تیمارها قرار نگرفتند.کلیدواژه ها
کاکوتی، (ziziphora clinopodioides) ، تنش شوری، تنش خشکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.