شناسایی نواحی ژنومی مرتبط با تجمع ریزمغذی روی در معیت هاپلوئیدهای مضاعف جو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
  • کد COI اختصاصی: NCASPNU01_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر عبادی

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

سیدابوالقاسم محمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز و قطب اطلاح نباتات مولکولی غلات دانشگاه تبریز

بهزاد صادق زاده

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات کشاورزی مناطق دیم،مراغه

چکیده

برای مکانیابی QTL های کنترل کننده صفات زراعتی و صفات مرتبط با تجمع ریز مغذی روی (Zn)، تعداد 148 لاین هاپلوئید مضاعف حاصل از تلاقی ارقام جو Shahara3771 (کارا در جذب Zn) و Clipper (ناکارا در جذب Zn) در شرایط مزرعه و گلخانه مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایشات به صورت گلخانه ای در دانشگاه استرالیای غربی، استرالیا انجام و صفات مرتبط با تجمع Zn در اندامهای هوایی و دانه اندازه گیری شد. ارزیابی ژنوتیپی جمعیت در دانشگاه تبریز و با استفاده از نشانگرهای SSP و EST-SSR انجام شد. برای تهیه نقشه پیوستگی، 217 نشانگر SSR و EST-SSR به نقشه پیوستگی قبلی جمعیت اضافه و در مجموع 485 نشانگر EST-SSR, SSR و RFLP در هفت گروه پیوستگی، 1581 سانتی مورگان از ژنوم جو را با متوسط فاصله دو نشانگر مجاور برابر 3/26 سانتی مورگان تحت پوشش قرار دادند. با استفاده از مکان یابی فاصله ای مرکب، QTL13 برای صفات مورد مطالعه مکان یابی گردید. برای غلظت Zn، چهار QTL بزرگ اثر روی کروموزوم های 4H, 2H و 7H مکان یابی شد. یک QTL روی کروموزوم 4H و یک QTL روی کروموزوم 2H به ترتیب برای غلظت Zn در مرحله رسیدگی و دانه مکان یابی گ ردید. اغلب الل های مطلوب در QTL های شناسایی شده در رابطه با تجمع Zn در دانه و اندامهای هوایی، از والد Shahara3771 به ارث رسیده بود.

کلیدواژه ها

جو، ریز مغذی Zn، مکان های ژنی کنترل کننده صفات کمی (QTL)، نشانگر ریزماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.