تأثیر تنش خشکی بر عملکرد و وزن تر و خشک اندام های مختلف سه رقم سویا در ارومیه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
- کد COI اختصاصی: NCASPNU01_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 563
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه پیام نور مرکز کرج
استادیار گروه علمی علوم کشاورزی- دانشگاه پیام نور- تهران، ایران
چکیده
به منظور بررسی تأثیر تنش خشکی بر عملکرد و برخی صفات سویا، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقات هنرستان کشاورزی ارومیه در سال زراعی 1391 با سه تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی شامل آبیاری در سه سطح آبیاری پس از 60 میلی متر تبخیر از سطح تشتک کلاس A (آبیاری مطلوب یا بدون تنش یا شاهد)، آبیاری پس از 110 میلی متر تبخیر از سطح تشتک کلاس A (تنش ملایم) و آبیاری پس از 160 میلی متر تبخیر از سطح تشتک کلاس A (تنش شدید) و فاکتور فرعی شامل سه رقم کلارک، ویلیامز و آنیون بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تنش کم آبی تأثیر معنی داری بر عملکرد دانه، وزن غلاف بوته، وزن برگ، وزن ساقه و وزن بوته داشت. بیشترین کاهش عملکرد دانه، وزن غلاف بوته، وزن برگ، وزن ساقه و وزن بوته در شرایط تنش شدید مشاهده شد. بیشترین عملکرد دانه از تیمار آبیاری مطلوب و رقم آنیون بدست آمد. کمترین مقدار عملکرد دانه نیز از تیمار تنش شدید خشکی و رقم ویلیامز حاص شد. بنابراین رقم آنیون به عنوان رقم متحمل شناخته شده و جهت حصول حداکثر عملکرد در شرایط آبیاری کامل و کمبود آب توصیه می گردد.کلیدواژه ها
تنش خشکی، سویا، ژنوتیپ، عملکردمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.