اثر تنش خشکی و اسید سالیسیلیک بر پارامترهای فلورسانس کلروفیل جو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
  • کد COI اختصاصی: NCASPNU01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 983
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قادر حبیبی

استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه دانشگاه پیام نور

چکیده

در این پژوهش اثرات اسید سالیسیلیک و تنش خشکی بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی رقم نصرت جو (Hordeum vulgare) مورد مطالعه قرار گرفت. چهار گروه تیماری شامل شاهد (Co-SA)، اسید سالیسیلی (SA)، خشکی (Dr-SA) و خشکی + اسید سالیسیلیک (Dr+SA) بودند. نتایج نشان دادند که خشکی باعث افت معنی دار وزن خشک ساقه شد، در حالیکه اسید سالیسیلیک در گیاهان خشکی دیده توانست از افت معنی دار وزن خشک ممانعت به عمل آورد. خشکی مقدار بیشینه عملکرد کوانتومی فتوسیستم F(v)/F(m))II) را کاهش داد ولی اعمال اسید سالیسیلیک در گیاهان در معرض خشکی توانست از افت معنی دار پارامتر (F(v)/F(m را کاهش داد ولی اعمال اسید سالیسیلیک در گیاهان در معرض خشکی توانست از افت معنی دار پارامتر (f(v)/F(m ممانعت کند. از آنجایی که کاهش پارامتر (F(v)/F(m بعنوان شاخص مهارنوری فتوسیستم ها در شرایط تنش محسوب می شود نتایج این پژوهش نشان داد که اسید سالیسیلیک از طریق ممانعت از مهار نوری باعث افزایش مقاومت به خشکی شده است. این یافته دریچه ای را برای درک بهتر مکانیسم های تحمل خشکی در جو پس از اعمال اسید سالیسیلیک خواهد گشود.

کلیدواژه ها

خشکی، جو، بیشینه عملکرد کوانتومی فنوسیستم II، اسید سالیسیلیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.