مطالعه خصوصیات جوانه زنی گیاه Atriplex canescens تحت شرایط استراتیفیکاسیون از طریق روشهای آماری چند متغیره

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
  • کد COI اختصاصی: NCASPNU01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شریف باقری

مسئول علمی - تخصصی انجمن سازمان بسیج مهندسین استان خراسان رضوی، کانون بسیج مهندسین شهید طرحچی، انجمن تخصصی کشاورزی

عبدالله صالحی

جانشین مسئول علمی - تخصصی انجمن سازمان بسیج مهندسین استان خراسان رضوی، کانون بسیج مهندسین شهید طرحچی، انجمن تخصصی کشاورزی،

مهدی ابارشی

مسئول انجمن سازمان بسیج مهندسین استان خراسان رضوی، کانون بسیج مهندسین شهید طرحچی، انجمن تخصصی کشاورزی،

چکیده

به منظور مطالعه خصوصیات جوانه زنی گیاه Atriplex canescens تحت شرایط استراتیفیکاسیون از طریق روشهای آماری چند متغیره، آزمایشی فاکتوریل با طرح پایه املاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه عالی فیزیوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگه فردوسی مشهد در سال 1391 اجرا شد. عوامل آزمایشی شامل استراتیفیکاسیون در چهار سطح (صفر، 3، 6 و 9 درجه سانتیگراد) و مدت زمان استراتیفیکاسیون در جهار سطح (صفر، 5، 10 و 15 روز) بود. نتایج آزمایش نشان داد که اثر استراتیفیکاسیون بر تمام شاخص های جوانه زنی و مدت زمان استراتیفیکاسیون به غیر از طول ریشه چه و ساقه چه بر سایر سطوح تأثیرمعنی داری داشت. برری شاخص های جوانه زنی در سطوح استراتیفیکاسیون بالاترین و پائین ترین میزان را در همه بترتیب در تیمار 6 و صفر درجه سانتیگراد نشان داد. مطالعه روابط همبستگی بین صفات مختلف نشان داد، همبستگی ساده بین صفات اکثراً معنی دار بود. بنیه بذر با درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و طول ساقه چه همبستگی مثبت و معنی داری داشت. در مورد سرعت جوانه زنی با طول ریشه چه و طول ساقه چه رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. نتایج حاصل از تجزیه به مؤلفه های اصلی نشان داد که صفاتی چون درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه و بنیه بذر مجموعاً درمؤلفه های اول، دوم و سوم می توانند حدود 90/7 درصد از تغییرات موجود در داده ها را توجیه نمایند. بطور کلی افزایش سرعت جوانه زنی، موجب افزایش درصد جوانه زنی، طول ساقه جه، ریشه چه و بنیه بذر شد.

کلیدواژه ها

بنیه بذر، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.