بررسی روابط سیستم های آبیاری با تنش شوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
- کد COI اختصاصی: NCASPNU01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 775
نویسندگان
مربی، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه پیام نور
دانشجوی مهندسی کشاورزی گرایش آب و خاک پیام نور اراک
فارغ التحصیل مهندسی کشاورزی (مدیریت و آبادانی)
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور میلاجرد
چکیده
ایران دارای وسعتی معادل 1648800 کیلومتر مربع است که 16 درصد آن را کوههای با ارتفاع بیش از 2000 متر و 3 درصد آن را زمین های با ارتفاع بین 1000 تا 2000 متر از سطح دریا تشکیل می دهد. غالب نزولات جوی در ایران به استثنای ماطق کوهستانی به صورت باران است. تغییرات دما در ایران به علت وضعیت پستی و بلندی و عرض جغرافیایی، دامنه وسیعی دارد. در خوزستان، تابستان دما تا 50 سانتیگراد می رسد و در زمستان دمای بسیاری از نقاط در شمال غرب ایران به 20- درجه سانتیگراد می رسد. از مهمترین مشکلات کشاورزی در ایران، شوری اراضی است. مشکل شوری به خاطر زیاد بودن تبخیر از سطح خاک، بارندگی کم، پستی و بلندی های زمین ها، آبیاری باآب دارای کیفیت نامناسب و سنگهای مادری است عوامل فوق باعث به وجود آمدن شوره زارهای زیادی گردیده است. جمعاً 18 میلیون هکتار و یا ده درصد خاکهای ایران را خاکهای شور و سدیمی تشکیل می دهد. مساحت خاکهای شور و خاکهای وابسته به آن در ایران بیش از 25 میلیون هکتار می باشد. در اکثر خاکهای فلات مرکزی کمتر خاکی است که فاقد نمک، گچ و یا آهک باشد. خاک شور به خاک هایی اطلاق می شود که هدایت الکتریکی EC عصاره اشباع آن بیش از 4 میلی موز بر سانتی متر در 20 درجه سانتیگراد، و سدیم قابل تبادل E.S.P در این خاکها از 15 درصد کمتر باشد. PH در این خاک ها معمولاً کمتر از 8/5 است.کلیدواژه ها
شوری، آبیاری، بارندگی، اراضی، هدایت الکتریکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.