اثر اسید سالیسیک روی فراسنجه های بیوشیمیایی در فلفل سبز (Capsicum annum) تحت تنش کادمیوم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
  • کد COI اختصاصی: NCASPNU01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طرفه اخوان هزاره

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، دانش آموخته زیست شناسی علوم گیاهی، مرند، ایران

کمال الدین دیلمفانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، گروه زیست شناسی علوم گیاهی، مرند، ایران

چکیده

در این مطالعه بعضی از نشانگرهای بیوشیمیایی گیاه فلفل (Capsicum annum) به روش کشت گلدانی در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با پیش تیمار اسید سالیسیلیک در سه سطح (0 و (5-)10 و (4-)10) مول و سپس کادمیوم در سه سطح (0 و 6 و 12) میلی گرم بر کیلوگرم خاک در کل 9 تیمار و سه تکرار برای هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که تیمار صرفاً کادمیومی باعث کاهش مقدار کلروفیل کل و افزایش مقدار کلروفیل b و کارتنوئیدها شد. در تیمار اسید سالیسیلیک به تنهایی، اسید سالیسیلیک باعث افزایش در مقدار کلروفیل a و کاروتنوئید در حالی که روی محتوای کلروفیل کل تأثیر نداشت. در تیمارهای با هم، در هر دو سطح از اسید سالسیلیک افزایش کادمیوم مقادیر این پارامترها را کاهش داد. در تیمارهای اسید سالیسیلیک یا کادمیوم به تنهایی؛ با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک با مقدار کادمیوم پرولین ریشه؛ ساقه و برگ افزایش نشان داد. در تیمارهای توام، در هر دو غلظت از اسید سالیسیلیک با افزایش غلظت کادمیوم پرولین ریشه؛ ساقه و برگ کاهش یافت. در تیمارهای کادمیوم به تنهایی، مقدار پروتئین ریشه با افزایش غلظت کادمیوم نخست افزایش و سپس کاهش یافت در حالی که در همان تیمارها در ساقه کاهش دیده شد در برگ در 6 میلی گرم افزایش وجود داشت. در تیمار صرفاً اسید سالیسیلیک مقدار پروتئین ریشه، ساقه، برگ با افزایش اسید سالیسیلیک، افزایش نشان داد. در تیمارهای با هم در (5-)10 مول از اسید سالیسیلیک با افزایش غلظت کادمیوم مقدار پروتئین ریشه و در (4-)10 مول در ساقه و برگ افزایش یافت. نتایج نشان دادند که در تیمارهای بدون اسید سالیسیلیک با افزایش غلظت کادمیوم از صفر به 6 و 12 میلی گرم مقدار MDA (مالون دی آلدئید) افزایش یافت. در تیمارهای اسید سالیسیلیک به تنهایی؛ اسید سالیسیلیک در غلظت (5-)10 مول تأثیر روی MDA نسبت به شاهد نداشت، امادر (4-)10 مول مقدار آن را افزایش داد. در تیمارهای توام، در گیاهان تیمار شده با (5-)10 مول از اسید سالیسیلیک، افزایش غلظت کادمیوم باعث اهش مقدار آن شد. در گیاهان تیمار شده با (5-)10 مول از اسید سالیسیلیک؛ افزایش غلظت کادمیوم باعث کاهش مقدار آن شد.

کلیدواژه ها

اسید سالیسیلیک، پروتئین، پرولین، فلفل، کادمیوم، کلروفیل، مالون دی آلدنید (MDA)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.