بررسی علل برتری روش فازی بر فائو در طبقه بندی تناسب اراضی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر سهرابی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

جهانگردی محمدی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

کیانوش بهرهی

عضو هیات علمی مجتمع آموزش جهاد کشاورزی لرستان

سیدعلیرضا سیدجلالی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

چکیده

در ارزیابی کیفی تناسب اراضی به روش فائو تناسب فیزیکی اراضی برای نباتات مختلف مشخص می شود و در ارزیابی کمی و اقتصادی می توان میزان عملکرد محصول و میزان سوددهی هر زمین را برآورد نمود در روش پارامتریک، سطوح مختلف محدودیت مشخصات زمین در یک مقیاس کمی بین صفر تا 100 درجه بندی می شود . در این روش ابتدا ارزیابی اقلیم و سپس ارزیابی خصوصیات زمین انجام گرفته و شاخص اراضی تعیین می گردد با بکارگیری مدل پیوسته فازی در کنار مجموعه ابزار آمار مکانی می توان به طبقه بندی پیوسته ای از تناسب اراضی برای محصولات مختلف کشاورزی دست یافت . مقایسه دو روش فازی و پارامتریک نشان می دهد که اطلاعات روش فازی کاملتر و جامع تر است . به منظور مقایسه و قضاوت در مورد دقت و کارآمدی دو روش پارامتریک و فازی، ضریب همبستگی بین شاخص اراضی محاسبه شده و عملکرد زارعین را بدست می آورند . تانگ و همکاران (1991) در یک مطالعه مشابه در مورد ذرت ضریب همبستگی بین شاخص اراضی و عملکرد زارعین را به روش فازی 0/986 و به روش پارامتریک 0/927 بدست آوردند . سهرابی (1382) این ضرایب همبستگی را برای چغندر قند به روش پارامتریک و فازی به ترتیب 0/556 و 0/533 بدست آورد . پائین بودن این اعداد به علت مدیریت سنتی در مقایسه با تانگ و همکاران می باشد . هدف از این تحقیق بررسی علل برتری روش فازی بر فائو در طبقه بندی تناسب اراضی برای چغندر قند در سیلاخور لرستان بود .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.