اثر متقابل بافت و گوگرد بر فعالیت برخی آنزیم های خاک
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: SSCI10_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1949
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کرمانشاه
مربی دانشگاه کرمانشاه و دانشجوی دکتری دانشگاه شهرکرد
دانشجوی کارشناسی ا رشد گروه خاکشناسی، دانشگاه شهرکرد
دانشیار گروه خاکشناسی، دانشگاه شهرکرد .
چکیده
آنزیم ها مهمترین مولکول های زنده و حیاتی هستند که اثر شگفت انگیزی در کاتالیز واکنش های بیولوژیکی دارند . تعداد زیادی از این نوع کاتالیزور ها در محیط خاک وجود دارد . در واقع آنزیم های خاک نقش بسزائی در فرایندهای بیولوژیکی چرخه عناصر غذایی گوناگون دارند . با این حال، یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر میزان فعالیت و پایداری نسبی آنزیم ها در خاک، pH محیط می باشد که دامنه اپتیمم آن بستگی به نوع آنزیم دارد . اضافه کردن گوگرد به خاک که در بعضی اکوسیستم ها متداول است، موجب اصلاح و کاهش pH خاک، بویژه خاک های آهکی، می شود . از سوی دیگر فاز جامد خاک دارای سطح ویژه بسیار بزرگی است که از قابلیت جذب سطحی ویژه ای برای آنزیم ها برخوردار می باشد . ذرات رس، سزکویی اکسید ها و مواد آلی مهمترین اجزاء جامد خاک هستند که نقش مهمی در جذب و نگهداری آنزیم ها ایفا می کنند . به همین دلیل، آنزیم های برون سلولی به روشی مشابه جذب کلوئیدهای خاک میشوند ).3) لذا چنین استباط میشود که فعالیت آنزیمی در خاکهای رسی باید بیشتر از خاکهای شنی باشد . اگر چه گزارشهای متفاوتی در خصوص تأثیر بافت خاک و گوگرد بر فعالیتهای آنزیمی وجود دارد اما چنین بنظر می رسد که میزان فعالیت آنزیم ها در خاک تابع اثرات متقابل بافت و اسیدیته ) ) pH آن است و به نوع آنزیم بستگی دارد . لذا در این مطالعه اثرمتقابل بافت و گوگرد بر فعالیت برخی آنزیم ها ی خاک موردبررسی قرار گرفت .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.