تعیین حد مجاز بهره برداری از گونه Thymus kotschyanus در مراتع سایت کوهستانی الموت قزوین
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_777
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 689
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین،
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،
چکیده
هدف از مدیریت مراتع، حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری پایدار از منابع مرتعی میباشد، که چشمانداز آن بهرهبرداری مناسب و پایدار از مراتع به نحوی است که به سایر منابع مرتعی خصوصاً آب و خاک خسارتی وارد نشود. لازمه رسیدن به این هدف، دستیابی به اطلاعات حد بهرهبرداری مجاز گونههای مهم و کلیدی مرتعی برای محاسبه ظرفیت مراتع میباشد. در این پژوهش گونه Thymuskotschyanusکه یکی از گونههای مهم سایت کوهستانی الموت قزوین میباشد مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور انجام تحقیق ابتدا مساحتی معادل 5/0 هکتار در منطقه مورد مطالعه انتخاب و در سال اول به منظور انجام عملیات قرق محصور گردیده است. از گونه مورد نظر 40 پایه انتخاب شده که به صورت ماهیانه در هنگام فصل چرا در منطقه توسط قیچی باغبانی برداشتهای 25، 50، 75 درصد صورت گرفته است. همچنین به ازای هر 10 پایه یک تیمار شاهد اعمال گردیده است. در پایان تأثیر بهرهبرداری با بررسی تغییرات ایجاد شده در خصوصیات فنولوژیکی، تولید علوفه، شادابی، مرگ و میر و سایر خصوصیات گونههای گیاهی منتخب مطالعه شده است. نتایج نشان دادند که افزایش 75 و 50 درصد بهرهبرداری موجب بروز اثرات منفی و زوال در توانائیهای حیاتی گونه گردیده و حد مجاز برداشت 25 درصد با بروز کمترین اثرات منفی در خصوصیات گیاهی و توانایی حیاتی مناسب تشخیص داده شدند.کلیدواژه ها
حد بهرهبرداری مجاز، ظرفیت مرتع، Thymus kotschyanus ، سایت کوهستانی الموت قزوینمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.