پهنه بندی صوت در واحد آب ROپتروشیمی فجر با استفاده از نرم افزارGIS جهت ارائه روش های موثر کنترل صدا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME03_489
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه تقی زاده

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی HSE ، دانشگاه صنعت نفت/ دانشکده نفت آبادان

ایرج علیمحمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران/ دانشکده بهداشت

فرشته جادری

دکتری برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه پوترا مالزی/ دانشکده مطالعات محیط زیست

هادی اسکندری

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت / دانشکده نفت آبادان

چکیده

امروزه صدا یکی از معضلات اساسی دنیای صنعتی بوده که انسان را در محیطی پر استرس با منابع متعدد صدا قرار می دهد. شناسایی صحیح منابع عمده تولید صوت در هر صنعتی می تواند مهندسین را در انتخاب بهترین روش کنترل کمک نماید. این تحقیق جهت شناسایی صحیح منابع عمده تولید صوت واحد آب RO پتروشیمی فجر با استفاده از نرم افزار GIS و پیشنهاد روش های موثر کنترل صدا صورت پذیرفت . بدین منظور ضمن مطالعه و بررسی فرآیند تولید ، صدا سنجی محیطی و آنالیز فرکانسی بر اساس استاندارد ISO-3740 در 45 ایستگاه انجام گرفت . نتایج با استانداردهای ارائه شده توسط سازمانACGIH مقایسه شد. سپس اطلاعات به نرم افزار GIS جهت ترسیم پهنه بندی صوت وارد گردید. نتایج بررسی ها نشان می دهد که وجود پمپ های فشار بالا با تراز توان dB126.4،الکتروموتور با تراز توان صوت dB123.7و همچنین وجود کنترل ولو های نوع Rotary valve در مسیر پمپ های فشار بالا جهت کاهش فشار از bar 25.3 به bar16.8با تولید صدای کمتر از dB80، منابع عمده تولید صدا در واحد آب RO پتروشیمی فجر می باشند. نقشه های صوتی حاصله به کمکGIS دلالت بر وجود سوله ای با سطوح بسیار منعکس کننده دارد. روش های کنترل پیشنهادی، طراحی enclosure جهت پمپ و کنترل ولو ، عایق کاری لوله های خروجی از پمپ می باشند

کلیدواژه ها

GIS ، پتروشیمی فجر ، آلودگی صوت ، منابع صوت ، پهنه بندی ، کنترل صدا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.