امکان سنجی بهینه سازی محیط زیست شهرهای کوچک و اثرگذاری آن بر آمایش منطقه ای ( مورد شناسی؛ شهر دیواندره)امکان سنجی بهینه سازی محیط زیست شهرهای کوچک و اثرگذاری آن بر آمایش منطقه ای ( مورد شناسی؛ شهر دیواندره)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_467
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 917
نویسندگان
کارشناسی ارشدجغرافیاوبرنامه ریزی شهری
دانشیاردانشگاه خوارزمی
کارشناسی ارشدجغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی
چکیده
امروزه محیط زیست مطلوب به عنوان یکی مهمترین شاخصهی شهرها به حساب میآید که میتواند زمینه مناسبی برای فرایند توسعه و آمایش منطقهای فراهم بیاورد. به این معنا که نه تنها شاخصهای زیستپذیری را در سطوح مختلف شهرها بالا میبرد، بلکه فرایندهای توسعهی اقتصادی، فرصتها و زمینههایی را در درون نواحی خاص شهرها به وجود میآورند. شهرهای کوچک در تعامل با کوچکترین عنصر سکونتگاهی یعنی روستاها و شهرها میانی در تعامل با بزرگترین شهر در سطوح ملی منطقهای نقش مهمی را در توسعه، آمایش و توازنهای منطقهای نظیر تثبیت جمعیت، فعالیتها و سرمایه در فضای ملی کشور ایفا میکند. پژوهش حاضر در صدد تبیین بهینه سازی محیط زیست مناسب و اثرگذاری آن بر جایگاه و نقش شهر دیواندره در نظام شهری در توسعه منطقهای از طریق مدلهای کمی و شناخت توانمندیها و ظرفیتهای این شهر به عنوان یک شهر کوچک در ارائه خدمات و ارائه راهکارهای مناسب به منظور تقویت و توسعه کارکردهای آن جهت رسیدن به تعادل و توازان منطقهای میباشد. روش تحقیق تحلیلی – توصیفی میباشد و تحلیل محتوایی تاثیر محیط زیست بر جایگاه شهر دیواندره در سازمان فضایی منطقه با بهرهگیری مدل تحلیل سلسله مراتبی و نرم افزار Expert choice انجام گرفته است. می توان نتیجهگیری گرفت: شهر دیواندره با توجه به اینکه استعدادها، ظرفیتها و توانمندیهای بالفعل و بالقوهای که از نظر کشاورزی و دامپروی، صنایع تبدیلی، صنایع دستی و سنتی و صنعت گردشگری (توریسم) را داراست، میتوان زمینههای اشتغال را در این شهر افزایش داد. همچنین با توجه به مکان گزینی شهر دیواندره به عنوان پل ارتباطی در محور سنندج_ سقز، بیشترین روابط را با سکونتگاههای روستایی حوزه نفوذ خود برقرار سازد و با تقویت در نظام سکونتگاهی، نقش مهمی برای توسعه ناحیهای و توسعه روستایی ایفا نماید.کلیدواژه ها
دیواندره، بهینه سازی محیط زیست، توسعه منطقه ای، آمایش سرزمینمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.