ارزیابی کارایی مدل LARS-WG در پیش بینی برخی از پارامترهای اقلیمی در استان آذربایجان شرقی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_455
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 833
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشگاه گیلان،
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشگاه تبریز،
دانشجوی دکترای علوم خاک، دانشگاه تبریز،
دانشجوی دکترای علوم خاک، دانشگاه تبریز،
چکیده
در عصر حاضر اطلاع از تغییرات اقلیم و در نتیجه لحاظ تمهیدات لازم برای تعدیل اثرات سوء ناشی از آن، برای اقلیمشناسان و پژوهشگران امری ضروری است. به همین دلیل، مدلهای شبیهسازی گردش عمومی جو (GCM) گسترش پیدا کردهاند که فاکتورهای اقلیمی را میتوانند در ریز مقیاس، پیشبینی کنند. در این پژوهش بر اساس مدل LARS-WG، دادههای گردش عمومی جو HADCM3، بر اساس سه سناریوی A2، A1B و B1 و دمای حداقل، دمای حداکثر، ماهانه بارش و ساعت آفتابی استان آذربایجان شرقی در دوره 2030-2011 شبیهسازی شد. نتایج نشان داد که بارشهای بهاره، در همه ایستگاههای مطالعه شده به استثنای جلفا، در مقایسه با دوره اولیه افزایش پیدا میکند. بیشترین افزایش بارش به میزان 27، 31 و 19 درصد بر اساس سناریوهای A2، A1B و B1 و در مقایسه با دوره اولیه، به ایستگاه تبریز مربوط بوده و در اردیبهشت ماه اتفاق خواهد افتاد. همچنین مدل با دقت بالایی قادر به شبیهسازی پارامترهای دمای حداکثر، دمای حداقل و تابش میباشد. در ایستگاه تبریز و مراغه در دوره آماری 2030-2011 میلادی در مقایسه با دوره (2010-1961) میانگین ماهانه دمای حداقل، حداکثر و بارش بهترتیب 88/0 و 89/0 درجه سانتیگراد و 8 میلیمتر افزایش مییابند.کلیدواژه ها
آذربایجانشرقی، تغییر اقلیم، GEM، . LARS-WGمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.