مدیریت طراحی و ساخت ساختمانهای سبز با تاکید بر بهینه سازی مصرف انرژی در شهر تهران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_405
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1390
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
چکیده
در جهان کنونی توسعه و به تبع آن ساخت و ساز به عنوان یکی از بزرگترین عوامل تاثیرگذار بر تغییر محیط زیست، باعث از بین رفتن زمینهای کشاورزی و فرسایش خاک میباشد و همینطور یکی از اصلی ترین منابع تولید کنندهی دیاکسیدکربن و آلودگیهای محیطزیست است که بر بحران انرژی دامن میزند. بنابراین می توان گفت که تامین نیازهای عملکردی و سازه ای ساختمان تنها گوشه ای از اهداف طراحی است. هم اکنون مواردی چون افزایش بازده انرژی و مدیریت طراحی و ساخت ساختمانهایی در جهت گام نهادن در مسیر توسعه پایدار ازمواردی است که در طول طراحی و احداث ساختمان باید مد نظر قرار گیرد. در این میان نیاز به استانداردی در جهت مدیریت یکپارچهی ساختمان های پایدار مورد نیاز است. انجمن ساختمان سبز ایالت متحده برای یکپارچه ساختن معیار ساختمان سبز، مرجعی استاندارد با نام لید را که دارای سیستم امتیاز دهی به پروژه ها میباشد تدوین کرده که در 5 سرفصل محیط زیستی ارائه راهکار میدهد. در این مقاله این استاندارد مورد بررسی قرار گرفته و مدیریت طراحی و ساخت یک ساختمان از جنبه های زیستمحیطی با تاکید بر بهینهسازی مصرف انرژی بررسی میشود. میزان کارایی ساختمان را از طریق یافتن پتانسیلهای اقلیمی میتوان افزایش داد که خود منجر به کاهش مصرف انرژی خواهد شد. تحلیل داده های آب و هوایی شهر تهران نشان داد که در صورت بهرهگیری از انرژی غیرفعال خورشیدی می توان محدوده ساعات آسایش حرارتی بدون سیستمهای مکانیکی را در حدود 40 درصد افزایش داد که به معنای کاهش انرژی الکتریکی مصرفی در ساختمان خواهد بود. استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی قبل از طراحی و ساخت کمک شایانی به شناخت عملکرد ساختمان میکند و می تواند تاثیر به سزایی در بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان قبل از اجرا و شروع به ساخت آن داشته باشد.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، ساختمان سبز، آلودگی هوا، مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.