آلودگی صوتی در صنعت تولید آجر و راهکارهای کاهش آن (مطالعه موردی: مجتمع صنعتی ظفر)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_375
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1213
نویسندگان
دانشیار گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشیار گروه مهندسی محیط زیست،دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،
چکیده
آلودگی صوتی به عنوان یکی از آلاینده های زیست محیطی از جمله در محیطهای صنعتی و شهرهای بزرگ است. بهطوریکه این آلاینده مستقیما بر روی سیستم شنوایی و به طور غیر مستقیم بر دیگر سیستمهای فیزیولوژیکی بدن انسان اثر منفی میگذارد و از این طریق موجب کاهش کارایی و راندمان فعالیتها میشود. شدت وعملکرد منفی زیستمحیطی آلودگی صوتی به طور کلی با گسترش صنایع و شهرها افزایش مییابد و عملا محیطهای کاری و شهری را با معضل و شکل ناشی از عواقب آن روبرو میسازد. با توجه به اهمیت آلودگی صوتی،اقدام به تحقیق در زمینه مقدار این آلودگی در مجتمع صنعتی واقع در 25 کیلومتری شهرستان ماکو در استان آذربایجانغربی شده است. در این تحقیق برای اندازهگیری آلودگی صوتی اقدام به انتخاب سه سایت در مجتمع صنعتی گردید و آلودگی صوتی در آنها با استفاده از دستگاه tes1358 اندازهگیری شد.مقایسه مقادیر آلودگی صوتی اندازهگیری شده با استانداردهای ملی در خصوص آلودگی صوتی مقایسه میانگینها و آزمون t-استیودنت با استفاده از نرم افزار آماری spss نشان داد که میزان آلودگی صوتی در مجتمع صنعتی مورد مطالعه کمتر ازمقادیر استاندارد های ذیربط است. اما از آنجا که تداوم آلودگی صوتی حتی در حد کمتر استانداردهای مربوطه میتواند پیامدهای منفی در دراز مدت برای کارگران و کارکنانی که مستقیما در معرض مواجه با این آلودگی هستند،داشته باشد،لذا ضرورت دارد با اعمال راهکارهای مدیریتی مقتضی اقدام به کاهش مواجه با این آلودگی شود.کلیدواژه ها
آلودگی صوتی ،آلایندههای زیست محیطی،سیستم شنوایی انسان،مجتمع صنعتی ظفرمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.