عوامل تهدید کننده ی تالاب شادگان با تاکید بر فاضلاب های شهری و صنعتی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_367
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 994
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست/ دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست
فارغ التحصیل کارشناسی منابع طبیعی-محیط زیست / دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر دانشکده منابع طبیعی،
چکیده
تالاب بین المللی شادگان جزء تالاب های ثبت شده درکنواسیون رامسر و یکی از 22 تالاب بین المللی ثبت شده در یونسکو است که بر اساس رده بندی جهانی رامسر از بین 1201 تالاب، رده سی و چهارم را به خود اختصاص داده است. از جمله ارزشهای ،اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی تالاب شادگان می توان تامین آب مصرفی خانگی و کشاورزی، تنظیم جریان آب در زمان سیلاب ها، تعدیل آب و هوا، زیستگاهی حیاتی برای زمستان گذرانی پرندگان آبزی و کنار آبزی و تامین نیاز های معیشتی مردم منطقه را نام برد. در این مطالعه از روش کتابخانه ای استفاده شده است و بررسی های انجام شده طی این مطالعه نشان می دهد که دفع و دفن غیر اصولی زباله های شهری، تخلیه فاضلاب های شهری و پساب های صنایعی هم چون کارخانه لوله اهواز و پتروشیمی ماهشهر و طرح های توسعه نیشکر از عوامل مهم تهدید کننده این تالاب با ارزش می باشد. با ورود این پساب ها و فاضلاب های شهری به تالاب به دلیل دارا بودن میزان زیادی فسفر و نیترات پدیده اوتریفیکاسیون (eutrification) رخ خواهد داد که با وقوع این پدیده جلبک ها روی سطح آب بیش از حد رشد نموده و مانع نفوذ اکسیژن به درون آب و در نهایت باعث از بین رفتن حیات این تالاب می شوند.کلیدواژه ها
تالاب شادگان، فاضلاب شهری، پساب صنعتی، اوتریفیکاسیونمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.