کاربرد روش شبکه های بیزین در ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانه کنسانتره آهن گل گهر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME03_254
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1717
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی مدیریت و آموزش محیط زیست/ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس،
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان/
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، کرج، دانشگاه تهران/
چکیده
ارزیابی محیط زیستی اثرات توسعه آثار مثبت و منفی فعالیت را بر محیط زیست انسانی و طبیعی پیش بینی، شناسایی و تعیین نموده و در چارچوب برنامه مدیریت محیط زیست شیوه های پیش گیری، کاهش و کنترل آثار منفی را پیشنهاد می نماید. سپس برنامه های پایش و ممیزی را تعیین کرده و در نهایت مراحل کار را به صورت گزارشی در اختیار مسئولین قرار می دهد. اغلب تصمیم گیری ها در ارزیابی اثرات محیط زیستی بر اساس قضاوت های کارشناسان یا مدل های کمی که نمایش نتایج آن معمولا امکان پذیر نیست، انجام می شود. استفاده از روشهای نوین که نقاط ضعف روشهای جاری را نداشته باشند و با علوم ریاضی پیوند خورده باشد، متخصصان محیط زیست را در ارزیابی اثرات جهت گرفتن بهترین تصمیم مطابق با شرایط محیط و کنش و واکنشهای سیستم های طبیعی؛ یاری خواهد رساند.در این تحقیق از روش شبکه های بیزین به عنوان ابزاری مناسب و کارامد جهت ارزیابی اثرات محیط زیستی استفاده شده است. شبکه های بیزین بر اساس قانون بیز به انتشار اطلاعات می پردازد و می تواند به یک ابزار تصمیم گیری در ارزیابی اثرات تبدیل شود. این شبکه ها قادرند داده های ناهمگن را در یک شبکه گرد آورده و ارتباط میان آن ها را برقرار کند. مهم تر از همه این که می تواند مطالب را جمع بندی کرده و به یک تصمیم نهایی برسد. نتایج حاصل از روش نشان داد که بیشتر اثرات حاصل از کارخانه کنسانتره آهن گل گهر بر محیط زیست منطقه منفی می باشد. بیشترین اثرات منفی در حوزه بیولوژیک (حیات وحش، پوشش گیاهی و مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست) است و بعد از آن حوزه فیزیکی (آلودگی هوا، خاک و آب زیرزمینی) و بیشترین اثرات مثبت در حوزه اقتصادی- اجتماعی می باشد.کلیدواژه ها
شبکه های بیزین ، ارزیابی ، اثرات زیست محیطی ،کنسانتره آهنمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.