اندازه گیری کمی میزان فرسایش و رسوب با استفاده از مدل LISEM در اراضی لسی حوزه آبخیز پاسنگ استان گلستان
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: SSCI10_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3255
نویسندگان
دانشجوی سابق دکتری و استاد دانشگاه صنعتی اصفهان .
دانشجوی سابق دکتری و استاد دانشگاه صنعتی اصفهان .
استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان .
استاد گروه جغرافیای فیزیکی دانشگاه اوترخت هلند
چکیده
فرسایش مشکل عمده اراضی لسی سراسر جهان است . ذرات لس به دلیل اندازه ذرات و نوع پیوند بین آنها در برابر عوامل فرساینده بسیار حساس می باشند . کشور ما با قرار گرفتن در مسیر کمربند اراضی لسی آسیای میانه دارای سطوحی پوشیده از این مواد بخصوص در استان گلستان می باشد . برآورد میزان فرسایش در اراضی لسی، یکی از مهمترین اولویت ها در مدیریت صحیح این اراضی است . در سراسر جهان مدلهای ریاضی فیزیکی متعددی جهت اندازه گیری کمی میزان فرسایش خاک مورد استفاده قرار گرفته و مدل لیسم ) ) LISEM یکی از این مدل ها است . مدیریت فرسایش در اراضی لسی منطقه لیمبرگ در جنوب شرق هلند اساس شکل گیری این مدل بوده و پس از آن در لس های آفریقای جنوبی، آمریکا، بلژیک مورد ارزیابی قرار گرفت و نیز به عنوان ابزار اندازه گیری فرسایش در فلات های لسی چین تعیین شد [1 و 2] مدل لیسم یک مدل ریاضی فیزیکی هماهنگ با داده های سیستم اطلاعات جغرافیائی بوده که میزان فرسایش و رسوب را در مقیاس حوزه و در زمان یک بارش تعیین می نماید [ 3 و 4 ]ارزیابی موفقیت آمیز این مدل در این مناطق باعث گردید تا مطالعه حاضر جهت بررسی توانایی این مدل در جهت اندازه گیری فرسایش و رسوب اراضی لسی استان گلستان شکل گیرد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.