جرایم سایبری در حوزه ی بانکداری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش مشترک مهندسی کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: JCCEM01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید روحانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

احد زارع رواسان

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه

هما دیلمی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

بانکداری الکترونیک یا بانکداری برخط سرویسی است که توسط بسیاری از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ارائه می‌شود و اجازه می‌دهد تا تراکنش‌‌های بانکی بر بستر اینترنت و با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات رهبری و هدایت شوند. ادامه نوآوری‌های تکنولوژیکی و رقابتی بین سازمان‌های بانکی موجود و واردشوندگان جدید، اجازه داده است که صف وسیع‌تری از خدمات و محصولات بانکی، قابل دسترس باشند. گرچه توسعه سریع قابلیت‌های بانکداری الکترونیک، علاوه بر منافع، خطرات و ریسک‌هایی را نیز با خود به همراه دارد، ولی راهکارهایی نیز برای پیشگیری از آن‌ها ارائه شده‌است. برای به حداقل رساندن خطرات و ریسک‌های قانونی و اعتباری آمیخته با فعالیت‌های بانکداری الکترونیکی، بانک‌ها باید به اندازه کافی اقدام به ارائه و افشای اطلاعات بر روی وب‌سایت‌های خود نمایند و مقیاس‌های مناسبی را برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی مشتریان در ارائه خدمات بانکداری الکترونیک، در نظر بگیرند. از جمله جرایم سایبری که در حوزه بانکداری الکترونیک دیده می‌شود، دسترسی‌های غیرمجاز و تغییر اطلاعات، تغییر مسیر اطلاعات، فریب، تقلب، پولشویی، حملات به سرویس‌ها، تهدیدهای پست الکترونیک و... می‌باشد.

کلیدواژه ها

بانکداری الکترونیک، مدیریت خطرات، جرایم مالی سایبری ، امنیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.