شناخت اصول پایداری در معماری و شهرسازی بومی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، شهرسازی و توسعه پایدار با محوریت از معماری بومی تا شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: APSD01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2099
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیرو فرکیش

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی خاوران

نگار کرکیان

دانشجو کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات بیرجند

وحید احمدی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی خاوران

چکیده

اندیشمندان و صاحبنظران در طول اعصار از دیدگاههای مختلف به تعریف معماری بومی و مفهوم کاربردی آن پرداخته و به بیان ویژگی های این گونه معماری میپردازند. بطور کلی معماری بومی معماری برگرفته از ویژگی های محیطی در جهت رفع نیازهای انسانی در محیط است. مفهوم پایداری نیز به معنای زندگی در میان منابعطبیعت است. ریشه شناسی این دو مفهوم مشابه از زمانی اهمیت یافت که مفهوم محلی نمودن و بومیت در پایداری مطرح گردید. شناخت تشابه اصول و مفاهیم معماری وشهر سازی پایدار و بومی به صورت کلی از اهداف این مقاله مروری است. در این مطالعه مروری به شناخت کنوانسیونها، سامانه های ارزیابی ، اصول و راهبردهایپایداری با تاکید بر اصول معماری و شهرسازی بومی در مقیاسهای مختلف از شهر تا ساختمانها پرداخته شده است. از تجربیات معماری و شهر سازی بومی میتوان در پایداری دنیای امروزه بدون وابستگی به پیشرفت های فناوری مدرن در رفع نیازهای بشر استفاده نمود

کلیدواژه ها

معماری بومی، شهرسازی بومی، اصول پایداری، راهبردهای پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.