ساماندهی الگوی گردشگری در شهر بندرعباس با تاکید بر مکان یابی مجموعه های تفریحی توریستی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، شهرسازی و توسعه پایدار با محوریت از معماری بومی تا شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: APSD01_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدحسین حسینی مفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بوشهر،

پویا دولابی

استادیار دانشگاه خلیج فارس، بوشهر.

چکیده

شهر بندرعباس و سواحل آن به دلیل برخورداری از جاذبه های غنی گردشگری در سال های اخیر به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگران درفصل پاییز، زمستان و بهار بشمار می آید. بررسی های صورت گرفته و نتایج حاصل از مطالعات و نظرسنجی ها، حاکی از آن می باشد که متاسفانهکمبود مکان های تفریحی و توریستی و در پاره ای از اوقات جایگیری نامناسب این فضاها در این شهر ساحلی و همچنین پاسخگو نبودن به نیازهای گردشگران از میزان رضایتمندی گردشگران کاسته است. همچنین با مطالعه برخی از شاخص های توسعه گردشگری در شهر حاکی از آن می باشدکه علی رغم توان بالای گردشگری، این شهر از جایگاه مناسبی در پاسخگویی به نیازهای گردشگران برخوردار نمی باشد.این شهر در آخرین نتایج آماری که مرکز آمار ایران ارائه داده است در رتبه سیزدهم مقصد اصلی سفرهای داخلی و همچنین رتبه دهم شهرهای بازدید شده کشور در میان گردشگران داخلی قرار دارد. یکی از راهکارهای مدیریتی مطرح برای حل مشکلات بیان شده و افزایش میزان رضایتمندی گردشگران، ساماندهی الگوی نامناسب گردشگران از طریق مکان یابی و ایجاد مجموعه های گردشگری در مناطق مستعد شهر می باشد. تحقیق حاضر به منظور شکوفایی و استفاده بهینه از قابلیت های گردشگری شهر و افزایش میزان رضایت مندی گردشگران و در نهایت دست یابی به توسعه پایدار گردشگری برآن است تا با شناسایی مکان های مناسب بر اساس الگوهای علمی برای ایجاد این گونه مجتمع ها، الگوی جدیدی را برای شکوفا ساختن و بهره برداری صحیح و اصولی در توسعه گردشگری شهر پیشنهاد کند. برای مکان یابی بهینه این نوع مجتمع ها در شهر از روش AHP استفاده شده است که در آن با استفاده از نظر کارشناسان متغییرها و شاخص هایی برای مکان یابی بهینه و مناسب استخراج شده و سپس با رتبه بندی این شاخص ها و متغییرها، مکان های مناسب یعنی منطقه رسالت جنوبی، سایت بلوار جهانگردی و سایت بلوار خلیج فارس به عنوان مناطق مناسب انتخاب شده اند

کلیدواژه ها

گردشگری، مجموعه های تفریحی و توریستی، مکان یابی، شهر بندرعباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.