نقش طراحی معماری در کاهش اثرات مخرب زمین لرزه در ساختمان های مسکونی اسکلت بتن آرمه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش مهندسی عمران و توسعه پایدار با محوریت کاهش خطرپذیری در بلایای طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECSD01_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 815
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، هیات علمی دانشگاه شمال، آمل
چکیده
زمین لرزه 31 خرداد 1369 رودبار و منجیل - که از لحاظ بزرگی و تلفات در ردیف ششمین زلزله در جهان و بزرگترین زلزله ثبت شده کشور در قرن بیستم بوده و 36898 نفر کشته داشته و زمین لرزه 5 دی 1382 بروات و بم - که باعث کشته شدن 26000 نفر و براتی 53124 واحد مسکونی شهری و روستایی شد. مدارک ناخوشایندی ارائه دادند مبنی بر اینکه اکثر ساختمان های اسکلت بتنی مسکونی کم طبقه مقاومت بسیار کمی در برابر زمین لرزه دارند. اشتباهات و غفلت ها در طراحی معماری تاثیر منفی فراوانی بر رفتار سازه ای ساختمان ها دارد در ایران طراحی زمین لرزه ای صرفا در حیطه مسوولیت مهندسی عمران و سازه قرار می گیرد در نتیجه معماران در رابطه با تاثیرات تصمیمات طرح هایشان روی عملکرد زمین لرزه ای ساختمان ها بخوبی آگاه نمی شوند. آسیب های ساختاری در ساختمان های فرو ریخته نشان می دهند که اکثر اشتباهات طراحی که منجر به ویرانی ساختمان ها می شوند بر اثر تصمیمات غلط معماری هستند. این مقاله قصد دارد تا مفهوم طرح مقاوم در برابر زمین لرزه را برای معماران به شکل قابل فهمی ارائه دهد. هدف نهایی ایجاد آگاهی بیشتر از طراحی ساختمان مقاوم در برابر زمین لرزه است.کلیدواژه ها
طرح معماری، ساختمانهای مسکونی، طراحی زمین لرزه ای، اشتباهات طراحیمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.