مقایسه و بررسی الگوریتم های داده کاوی شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان برای تشخیص نفوذ

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش مهندسی کامپیوتر و توسعه پایدار با محوریت شبکه های کامپیوتری، مدلسازی و امنیت سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: CESD01_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن فضلی مقصودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم و فنون مازندران

حسین مومنی

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

با رشد فناوری اطلاعات امنیت شبکه به عنوان یکی از مباحث مهم و چالش بسیار بزرگ مطرح است. سیستم های تشخیص نفوذ مولفه اصلی یک شبکه امن است. سیستم های تشخیص نفوذ سنتی نمی توانند خود را با حملات جدید تطبیق دهند از این رو سیستم های تشخیص نفوذ مبتنی بر داده کاوی امروزه پیشنهاد می شود. مشخص نمودن الگوهای در حجم زیاد داده، کمک بسیار بزرگی به ما می کند متد های داده کاوی با مشخص نمودن یک برچسب دودودیی (بسته نرما، بسته ناهنجار* و همچنین مشخص نمودن ویژگی ها و خصیصه با الگوریتم های دسته بندی می توانند داده غیرنرمال تشخیص دهند. از همین رو دقت و درستی سیستم های تشخیص نفوذ افزایش یافته و باتبع امنیت شبکه بالا می رود. در این روش ما الگوریتم های مختلف شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان را روی مجوموعه داده خود تست کرده و بهترین الگوریتم LIBSVM با دقت %78.39 است.

کلیدواژه ها

سیستم تشخیص نفوذ، داده کاوی، بسته، شبکه عصبی مصنوعی، ماشین بردار پشتیبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.