بازشناسی دست نوشته فارسی با مدل مخفی مارکوف
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش مهندسی کامپیوتر و توسعه پایدار با محوریت شبکه های کامپیوتری، مدلسازی و امنیت سیستم ها
- کد COI اختصاصی: CESD01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1301
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات سنندج
استادیار گروه ریاضی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران
چکیده
در قرن حاضر، به دلیل ارتباط روزافزون بین انسان و رایانه و استفاده گسترده از اینترنت و موبایل جهت انجام کارهای شخصی و اداری و تحصیلی، نیاز بهتشخیص دست خط آن هم به صورت برخط را افزایش داده است، بنابراین محقیقین در کشورهای مختلف جهت شناسایی دست خط تلاش های فراوانی کردند اما به دلیل ساختار ویژه ای که دست خط فارسی دارد نمی توان زیاد به این تحقیقات استناد کرد، لذا بازشناسی برخط دست خط فارسی با مشکلاتفراوانی مواجه است. در این مقاله سعی بر بازشناسی برخط حروف فارسی با کمک مدل آماری مخفی مارکوف شده است. ابتدا دست نوشته را به دو قسمت: بدنه اصلی و بخش های اضافی تقسیم می کنیم و سپس بدنه اصلی را با کمک بردارجهات و اشکال اصلی و مدل مخفی مارکوف شناسایی و در مرحله آخر به بازشناسی بخش های اضافی و در نهایت تشخیص دست نوشته خواهیم رسید. نتایج تجربی نشان می دهد دقت تشخیص، روند رو به رشدی را داشته است.کلیدواژه ها
تشخیص دست خط فارسی، مدل مخفی مارکوف ، بر خطمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.