ارتباطات سلامت و فضای مجازی (بررسی سلامت الکترونیک و ضرورت استفاده از فناوری و اطلاعات در پزشکی)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش مهندسی کامپیوتر و توسعه پایدار با محوریت شبکه های کامپیوتری، مدلسازی و امنیت سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: CESD01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2049
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق اسماعیل زاده

دانشجوی مقطع کارشناسی کامپیوتر، موسسه علمی کاربردی بجنورد ۲، خراسان شمالی، ایران

مهسا بنی اردلان

مدرس، موسسه علمی کاربردی بجنورد ۲، خراسان شمالی، ایران

چکیده

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیاری از محدودیت های حوزه بهداشت و درمان را برطرف ساخته وشیوه های بسیاری در جهت بهبود ارتباطات، اطلاعات و توانایی در مراقبت بهتر از بیمار ایجاد نموده است. ادغام فناوری اطلاعات، سیستم های هوشمند و سلامت الکترونیک باعث ایجاد سیستم ها و روش های نوین درمانی همراه با کاهش هزینه، صرفه جویی در وقت و افزایش دقت شده است. نکته حائز اهمیت دیگر این است که مراقبتهای بهداشتی درمانی به تدریج به صورت خدمات مبتنی بر اطلاعات و چه بسا خدمات مبتنی بر دانش در خواهد آمد. لذا ضروری است تا سیستمهای سلامت الکترونیک، پزشکی از راه دور(انواع خدمات Tele Medicine ) و سیستم اطلاعاتی بیمارستان مورد توجه جدی قرار گیرند. این مقاله به بررسی اجمالی سلامت الکترونیک پرداخته و ضمن بیان سیستم اطلاع رسانی بیمارستان، مفهوم رکورد سلامت الکترونیک، تاثیرات فناوری اطلاعات در سلامت الکترونیک و زیر ساخت های مورد نیاز این سیستم را شرح داده است. در نهایت راهکاری برای چالش های موجود در نظام سلامت الکترونیک و بهبود سیستم های سلامت توسط به کارگیری عامل های هوشمند ارائه نموده است.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، ، سلامت الکترونیک، پزشکی از راه دور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.