بررسی اثر پوست اندازی شته سبز هلو Myzus persicae بر کارایی قارچ بیمارگر Metarhizium anisopliae

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_428
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طالع پور

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و عضو انجمن پژوهشگران جوان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده کشاورزی، بخش گیاه پزشکی

مریم راشکی

استادیار، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و تکنولوژی پیشرفته، پژوهشگاه علوم، تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، گروه اکولوژی

اصغر شیروانی

استادیار، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده کشاورزی، بخش گیاه پزشکی

چکیده

اثرات زیان اور مواد شیمیایی بر سلامت انسان و محیط زیست، باعث توسعه کاربرد عوامل میکروبی در قالب کنترل تلفیقی حشرات آفت شده است. قارچ های بیمارگر حشرات از جمله ی این عوامل به عنوان دشمنان طبیعی حائز اهمیت اند و از پتانسیل بالایی برای کنترل آنها برخوردارند. در این تحقیق اثر جدایه EUT115 Metarhizium anisopliae به عنوان عامل کنترل بیولوژیک روی مراحل مختلف رشدی شته سبز هلو در شرایط آزمایشگاهی (دمای C 1 ± 25 ، رطوبت نسبی 5 ± 85 درصد و دوره ی نوری 16.8 (تاریکی: روشنایی) مورد بررسی قرار گرفت. سپس دز کشنده 10 * 28/4 کنبدی بر میلی لیتر) قارچ بدست آمد. 60 شته از هر کدام از مراحل رشدی تحت اسپری دز معادل LC50 قارچ قرار گرفتند و سپس، به دیسک های برگی حاوی محلول آب - آگار 2 درصد داخل ژرمیناتور منتقل شدند. تعداد مرگ و میر هر 24 ساعت تا یک هفته یادداشت شد. نتایج نشان داد، بیشترین مرگ و میر در مرحله ی بلوغ (0/88 ± 18/66) اتفاق افتاد و کمترین آن مربوط به پوره ی سن یک (0/33 ± 3/66) بود. بین سنین مختلف اختلاف معنی داری مشاهده شد. به طوری که با افزایش سن پورگی نرخ مرگ و میر نیز افزایش یافت. از نتایج چنین استنباط می شود که شته بالغ به علت عدم پوست اندازی شته و در نتیجه وجود اسپورهای بیشتر در سطح بدن، نسبت به سنین مختلف پورگی بسیار حساس تر است و نرخ مرگ و میر آن نسبت به آنها بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیک، Metarhizium anisopliae، شته سبز هلو، پوست اندازی، کلزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.