برنامه ریزی گردشگری دهستان های شهرستان چابهار بر اساس کلیماتوریسم در راستای توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_426
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدایوب جدگال

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسیم دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

گردشگری روستایی یکی از فرصت های توسعه همه جانبه روستایی محسوب می شود. روستاها و دهستان های شهرستان چابهار با توجه به بهره مندی از جذابیت های گردشگری در شرایط نامطلوب توسعه قرار دارند که یکی از راهکارها تقویت توسعه صنعت توریسم می باشد. یکی از مواردی که می تواند در زمینه برنامه ریزی گردشگری کمک رسان باشد تعیین شرایط اقلیم گردشگری یا ارائه تقویم گردشگری آن می باشد. هدف از انجام این پژوهش توسعه گردشگری روستایی در دهستان های شهرستان چابهار می باشد که از جذابیت های بالایی در اکثر مناطق آن برخوردار می باشند و در این راستا از شاخص اقلیم گردشگری ترجونگ استفاده شده است که بر اساس آن داده های رطوبت و دما از ایستگاههای داخلی و مجاور شهرستان چابهار طی دوره 15 ساله (2005-1900) استخراج و تحلیل ها صورت پذیرفت. نتایج حاکی از آن بود که بهترین ایستگاه به لحاظ شرایط آسایشی ایستگاه چابهار می باشد که این امر به دلیل موقعیت ساحلی و دمای مناسب در فصل زمستان و تعدیل آب و هوا در تابستان به دلیل بارش های موسمی می باشد و دهستان کمبل سلیمان از شرایط اقلیم گردشگری مناسب برخوردار بوده و پس از آن دهستان باهوکلات با شرایط خنکی هوا در اولویت قرار دارد. مابقی دهستان ها در شرایط گرمی هوا قرار دارند.

کلیدواژه ها

گردشگری، اقلیم، دهستان، چابهار، ترجونگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.