ارزیابی خطر اکولوژیک فلزات (pb و Cd, Ni, Cr) در رسوبات سطحی تالاب انزلی با استفاده از شاخص های NOAA

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_411
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره بطیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علیرضا ریاحی بختیاری

دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

کرامت اله رضایی

استاد گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

رسوبات که به عنوان یکی از اجزاء جذایی ناپذیر اکوسیستم های آبی از جمله تالاب ها مطرح اند، به عنوان بزرگترین ذخیره گاه فلزات سنگین به حساب می آیند که می توانند همانند آرشیوی از زمان های گذشته تا به حال، در ثبت این دسته از آلاینده ها عمل نمایند. راههای متعددی برای ارزیابی میزان آلودگی رسوبات وجود دارد. از جمله این راهها، مقایسه رسوبات با استانداردهای کیفیت رسوب می باشد و هدف از ارائه این استانداردها مدیریت صحیح محیط های آبی، بررسی کیفیت رسوبات و آگاهی از میزان سلامت این اکوسیستم ها می باشد. در این بررسی میزان غلظت فلزات (Cr, Ni, Cd, Pb) در رسوبات سطحی 8 ایستگاه در محدوده تالاب انزلی با استفاده از دستگاه جذب اتمی شعله اندازه گیری و به منظور تعیین سطح آلودگی رسوبات با استانداردهای ارائه شده توسط (ERL, ERM) NOAA قیاس گردید. میانگین غلظت فلزات (Cr, Ni, Cd, Pb) به ترتیب 26/47، 9/1، 4/85 و 75/100 میکروگرم بر گرم وزن خشک به دست آمد. غلظت سرب در ایستگاههای A1، A2، A7 و A8 به ترتیب 58%، 4%، 9%، 51%، 142% و 104% بالاتر از استاندارد ERL نشان داده شد. غلظت نیکل و کروم در تمام ایستگاهها با میانگین 308% و 23% بالاتر از ERL نشان داد. همچنین فلز نیکل با میانگین 4/85 میکروگرم بر گرم بیش از دامنه اثر متوسط ERM می باشد. غلظت بالای فلزات مورد بررسی در منطقه فوق نشان دهنده این است که منطقه از آلودگی بالایی برخوردار است، بنابراین نیازمند پایش محیط زیستی دوره ای می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی خطر اکولوژیک، فلزات (pb و Cr, Ni, Cd)، رسوبات سطحی، تالاب انزلی، (ERL-ERM) NOAA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.