رابطه بین سطح اراضی آگروفارستری، جمعیت روستاها و توسعه آگروارستری در منطقه ازنا خرم آباد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب بیرانوند

کارشناس ارشد جنگلداری، دانشگاه لرستان

رحیم ملک نیا

استادیار گروه جنگلداری، دانشگاه لرستان

چکیده

در این تحقیق به بررسی رابطه بین سطح اراضی آگروفارستری، جمعیت روستاها و توسعه آگروفارستری در منطقه ازنا خرم آباد پرداخته شده است. آگروفارستری یک رویکرد جامع در مدیریت زمین است که با ترکیب محصولات زراعی و گونه های درختی مناسب باعث افزایش حاصلخیزی خاک، حفاظت از آب و خاک و محیط زیست و بالابردن تولید در واحد سطح و بهبود پایداری می شود زمان شروع اجرای سیستم های مختلف آگروفارستری در استان لرستان سال 1377 بوده است که بر اساس آمار سال 1381 از زمان شروع اجرا تا کنون 1269 طرح در استان اجرا شده است. منطقه ازنا دارای 11 روستا است بر اساس آمار و اطلاعات سرشماری نفوس و مسکن سال 1391 این منطقه دارای 1130 خانوار و 4476 نفر جمعیت می باشد. سطح اراضی آگروفارستری موجود در منطقه 37.5 هکتار است این آمار از اداره خدمات کشاورزی دهستان کمالوند تهیه شد. آزمون کولموگروف – اسمیرنوف نشان داد که داده های مربوط به جمعیت روستا و سطح اراضی آگروفارستری نرمال هستند و با استفاده از آزمون تی جفتی مشخص شد که در سطح احتمال 95 درصد اختلاف میان جمعیت روستاها و سطح اراضی آگروفارستری معنی دار است و این نشان دهنده تغییر در میزان، توسعه آگروفارستری در سطح روستاهای منطقه مورد مطالعه است وجود این تفاوت ناشی از عدم آگاهی ساکنین منطقه در زمینه اهمیت و مزایای سیستم های آگروفارستری، تفاوت در طرز تفکر افراد، مقاومت در برابر هر نوع تغییر و نوآوری و سایر مشکلات عدیده اعم از خشکسالی ها و کمبود آب در منطقه می باشد جهت رفع این معضلات بایستی سازمانهای دولتی از مالکین سیستم ها با برگزاری کلاسهای آموزشی و ارائه نمودن تسهیلات بانکی حمایت کنند و مالکین نیز در انتخاب نوع گونه مناسب با شرایط منطقه دقت کنند و از تجارب گذشتگان استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

آگروفارستری، توسعه، روستا، منطقه ازنا، خرم آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.