اثرات زیست محیطی و اقتصادی توسعه ی انرژی زیست توده از محصولات طبیعی و زراعی ویژه با تکیه بر محیط زیست روستایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: NCER01_270
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1199
نویسندگان
کارشناس ارشد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی
کارشناس ارشد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز ترویج و توسعه ی تکنولوژی
کارشناس ارشد علوم محیط زیست، شرکت تولیدی و صنعتی تکلان توس
کارشناس معماری، موسسه آموزشی پیشتازان کامپیوتر آمل
چکیده
پیشرفت های صنعتی و فنی دنیای کنونی وابسته به تامین انرژی بوده و نکته اینکه بخش عمده ای از انرژی مورد نیاز از منابع فسیلی به دست می آید. منابع فسیلی رو به اتمام بوده و جایگزینی مجدد آنها به زمانی بسیار طولانی نیازمند است. مصرف این منابع نیز عوارض زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی گوناگونی را در جوامع بشری به همراه دارد. بنابراین همواره بشر در تلاش بوده تا منابع جایگزینی برای تولید انرژی بیابد که قابل تجدید بوده و استفاده از آنها عوارض زیست محیطی کمتری در پی داشته باشد. در میان این منابع، تولید انرژی از زیست توده (بیوماس) دارای جایگاه ویژه ای است. زیست توده دارای انواع مختلفی بوده و تاریخ استفاده از آن به قدمت تاریخ بشر است. روند استفاده از زیست توده نیز همراه با پیشرفتهای بشری دستخوش تغییراتی بوده و امروزه زیست توده ی نسل دوم و سوم (زیست توده ی لیگنوسلولزی و محصولات زراعی تراریخته) جایگزین زیست توده ی نسل اول یا همان زیست توده ی سنتی متداول شده اند. در این میان توجه به اینکه بسیار ضروری است که بخش عمده ای از این انرژی از محصولات طبیعی و کشاورزی به دست می آید که منبع اصلی آن اراضی کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی در نواحی روستایی است. در حال حاضر آمارهای بین المللی نشان می دهند که بیش از 3 میلیارد نفر در نواحی روستایی زندگی می کنند که 75 درصد محرومین جهان را نیز دربر گرفته و از این میان 5/2 میلیارد نفر از راه کشاورزی امرار معاش می نمایند. آمارهای بین المللی نشان می دهد که در هر ثانیه 3 نفر به جمعیت جهان اضافه شده و در هر 8 ثانیه یک هکتار از اراضی حاصلخیز به زمین بایر تبدیل می شود که این امر یعنی افزایش دائمی تقاضا برای غذا و در عین کاهش بستر تولید مواد خوراکی. بنابراین بررسی و اطلاع دقیق از اثرات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی توسعه ی تویلد انواع انرژی زیست توده در نواحی روستایی که بستر اصلی فعالیت های کشاورزی و تولید غذای بشر است، از حساسیت ویژه ای برخوردار است.کلیدواژه ها
روستا، انرژی زیست توده، محصولات زراعی تراریخته، محیط زیست، لیگنوسلولز، ضایعات کشاورزی و جنگلیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.