مقایسه دومدل Kriging و Splines در بررسی کیفیت آب شرب ساکنین روستاهای شهرستان ورامین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کرامتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

امیرحسام حسنی

استادیار دانشکده محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

شهرستان ورامین یکی از شهرستان های مهم تهران از حیث جمعیت و به دلیل داشتن زمین های حاصلخیز به منطقه کشاورزی مهم استان تبدیل شده است. از این رو تامین آب شرب و دفع بهداشتی فاضلاب با توجه به شرایط اقلیمی، زمین شناسی، نیاز ابی و پراکنش روستاهای منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت کیفی منابع آب روستاهای شهرستان ورامین با استفاده از نرم افزار GIS و در نهایت ارائه مدل کیفی انتشار آلاینده با دو مدل kriging و splines و مقایسه این دو مدل با هم صورت پذیرفته است. روش تحقیق این پژوهش بر اساس نمونه برداری 10 چاه و تعیین 20 پارامتر فیزیکوشیمیایی به ازای هر چاه در آزمایشگاه مرجع شرکت آب و فاضلاب استان تهران انجام پذیرفت. پس از دریافت نتایج آنالیزهای آزمایشگاهی مراتب اطلاعات کیفی همراه با اطلاعات کمی و مختصاتی هر چاه در قالب فایل های Excel به عنوان Database طراحی و پیاده سازی شده است. در نهایت در سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS به صورت نقشه های پهنه بندی ارائه گردید. مقایسه دو مدل ارائه شده و نقشه های پهنه بندی بیانگر این واقعیت هستند که استفاده از مدل Kriging در آنالیز نمونه ها عملکرد بهتری نسبت به مدل Splines دارد. با توجه به نقشه های کیفی بدست آمده از هر دو مدل این مهم قابل برداشت است که نواحی مرکزی دشت کیفیت مطلوبتری از آب آشامیدنی را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

کیفیت آب، آب شرب، شهرستان ورامین، دو مدل Kriging و Splines

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.