تالاب پریشان در خطر نابودی؛ همراه با راهکارهایی برای خروج تالاب از بحران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: NCER01_205
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2018
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه یزد، دانشکده منابع طبیعی
چکیده
تالاب ها به عنوان یکی از بارزترین زیبایی های خلقت، مفیدترین و در عین حال بدبیارترین اکوسیستم های طبیعت به شمار می روند، این زیست گاه های حیاتی و متنوع از جمله نظام های حیات بخشی هستند که مطلقاً جایگزین ندارند، اما هیچ یک از اکوسیستم های جهان به اندازه تالاب ها صدمات ناشی از برخوردهای سطحی و کوته فکری بشر و تمایلات خودخواهانه انسان محوری را تجربه نکرده اند و متاسفانه هنوز روند تخریب این بوم سازگان طبیعی که ده ها کارکرد متفاومت و موزون را یکجا در خود دارند متوقف نشده است. تالاب پریشان در شهرستان کازرون در استان فارس به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین کشور از سال 1355 به عنوان یک سایت رامسر و ذخیره گاه زیست کره شناخته شده است. این تالاب با داشتن ارزش های اکولوژیکی ویژه از نظر بین المللی بسیار حائز اهمیت است. اما متاسفانه به دلیل خشکسالی های اخیر در استان و همچنین برخی مداخلات انسانی از جمله تغییر کاربری اراضی حوزه ی دریاچه و بهره برداری بی رویه از منابع تامین آب دریاچه و عدم توجه و تلاش کافی مسئولان مربوطه، چند سالی است که در خاموشی فرو رفته است. در این مقاله ابتدا به بیان موقعیت این تالاب و ارزش های آن پرداخته و سپس عوامل تهدید کننده این اکوسیستم به طور عام و جزئی مورد بررسی قرار گرفته است و همچنین اشاره ای به طرح مدیریت جامع این تالاب می گردد و در پایان راهکارهایی برای احیای دوباره ی این تالاب پیشنهاد می شود. لازم به ذکر است که پس از چند سال، در ماه های اخیر به دلیل بارندگی های تقریباً مناسب، بخشی از تالاب پریشان دوباره آبگیری شده و شاهد حضور دوباره ی پرندگان مهاجر به این دریاچه هستیم.کلیدواژه ها
تالاب پریشان، ذخیره گاه زیست کره، تغییر کاربری، کازرون، خشکسالیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.