مدیریت پسماندهای حفاری با روش Bioremediation در چاههای اکتشافی نفت و گاز مطالعه موردی چاه آب تیمور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم مقصودی

رئیس اداره HSE مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

حافظ گلستانی فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط- اداره HSE مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

سپیده اسماعیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی شیمی استخراج - اداره HSE مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

علی بهشتی

دانش آموخته کارشناسی مهندسی بهداشت حرفه ای - اداره HSE مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

چکیده

فرآیندهای حفاری چاههای اکتشافی نفت و گاز، تولید کننده گونه های مختلفی از انواع پس ماندها که به طور متداول شامل ترکیبات ناخواسته ای مانند فلزات سنگین، نمک ها و هیدروکربن ها و افزودنی ها می باشد. یکی از مهمترین عوامل در کاهش اثرات منفی زیست محیطی پس ماندها مدیریت صحیح آنها می باشد. تکنیک مورد استفاده برای دفع پسماند روش بایورمدیشن درمحل بوسیله میکروارگانیسم های بومی می باشد، این فرآیند در چاه آب تیمور صورت پذیرفت. تمام آزمایشات مطابق روش استاندارد متدد صورت پذیرفت. نتایج آزمایش از پساب خروجی چاه آب تیمور نشان داد، مقدار آمونیوم mg/1 01/2، نیترات، نیتریت، فسفات 7، دما از 14 تا 41 درجه سانتی گراد، pH 6 تا 8 بود. نتایج نشان داد در مجموع 5/932 متر مکعب پساب تصفیه گردید که جمعا حاوی 69/71 متر مکعب روغن سیاه سرگردان سمی بوده است، که روزانه به طور میانگین حدود 37/1 متر مکعب روغن سیاه سرگردان سمی در هر مخزن تصفیه گردید و پس از مطابقت آن با استانداردهای بین المللی به دریا تخلیه گردید.

کلیدواژه ها

پسماند حفاری، بایور مدیشن، تصفیه بیولوژیکی، چاه آب تیمور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.