مدلسازی ترمودینامیکی داده های تعادلی محلول الکترولیت NH3–CO2–H2O
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: NICEC10_604
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3499
نویسندگان
دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی
دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی
دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی
چکیده
تعیین حلالیت همزمان آمونیاک و دی اکسید کربن در فاز آبی به علت وجود واکنش شیمیایی و غیـر ایـده ال بودن محلول همراه با خطای زیاد است . متون علمی شامل مدلهای متعددی است که در آنها به منظور کـاهش خطا از روابط مختلف تجربی - نیمه تجربی استفاده شده است . با این وجود، دقت این م دلها پایین می باشـد . در این تحقیق با بررسی مدلهای ا رائه شده برای محلول NH3–CO2–H2O ، یک مدل ترمودینامیکی جهت پیش بینی داده های تعادلی انتخاب شده است . مطالعه کار محققین دیگر نشان دادکـه معادلـه پیتـزر بـرای تعیـین ضرایب فعالیت اجزاء در فاز مایع مناسب می باشد و معا دلات حالت نمی توانند رفتار فاز مایع را با دقت مطلوب پیش بینی کنند . بنابراین در این مدل از معادله نیمه تجربی اصلاح شده پیتزر برای تعیین انـرژی آزاد گیـبس مازاد و محاسبه ضرایب فعالیت اجزاء یونی و مولکولی استفاده شده است . بعلاوه، به منظور پیش بینی بهتر ایـن سیستم غیر ایده ال، محاسبه ضرایب فوگاسیته اجزاء فاز گازتوسط معادلـه حالـت پنـگ - رابینـسون کـه قـانون اختلاط غیر درجه دوم ونگ - سندلر را بکار می گیرد محاسبه شـده اسـت . معـادلات مـدل بـا در نظـر گـرفتن واکنشهای شیمیایی موجود در سیستم تعادلی نوشـته شـده و دسـتگاه معـادلات غیـر خطـی حاصـ ل بـصورت همزمان در محیط MATLAB حل گردید . نتایج بدسـت آمـده از مـدل نـشان داد کـه در غلظتهـای پـایین محلول، خطای متوسط برای فشار جزئی آمونیاک، دی اکسید کربن و آب، در مقایسه با مـدلهای ارائـه شـده از جمله مدل کروپ، به میزان % ١/٨ کمتر می باشد . در غلظتهای بالای محلول، بع لت پیچیدگی برهم کنشها بین اجزاء در فاز مایع و انحراف از قانون هنری، نتایج بدست آمده مشابه با نتایج سایر مدلها می باشدکلیدواژه ها
مدل سازی، ترمودینامیک ، تعادل، محلول الکترولیت، قانون اخـتلاط غیر درجه دوم , محلول NH3–CO2–H2Oمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.