ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح توسعه کارخانه سیمان بیجار، کردستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه زینتی زاده

کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، شرکت مهندسین مشاور زیست پردازش باختر، کرمانشاه

چکیده

این طرح در راستای توسعه پایدار و با هدف مکان یابی صحیح استقرار انجام شد.مکان انتخابی در کیلومتر 5 جاده بیجار به تکاب در اراضی موسوم به الوند قلی می باشد. محصول تولیدی این کارخانه با ایجاد فازتوسعه، تولید کلینکر به میزان 3040 تن در روز و انواع سیمان به میزان 3200 تن در روز می باشد. روش تحقیق: در این مطالعه در ابتدا با کمک نرم افزار GIS وضعیت موجود محیط های مختلف منطقه (شرایط خاک و زمین منطقه منابع آب، کاربری اراضی، پراکنش صنایع مجاور، موقعیت مناطق مسکونی و همچنین پراکنش آلاینده های هوا از صنایع موجود در محدوده طرح) مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده چک لیست پرسشنامه ای اثرات عوامل فرآیندی بر عوامل زیست محیطی به صورت کیفی سنجیده شده است. سپس با تعیین معیارهای ارزش دهی، اثرات مورد ارزیابی قرار گرفتند. معیار ارزیابی به کار گرفته شده در این طرح شامل گزینه شدت اثر با 6 معیار مختلف و گزینه دامنه اثر بوده است. مهمترین آلاینده های گازی تولیدی CO2، Sox، NOx، dust و مهمترین پساب های تولیدی پسماندهای صنعتی شامل ضایعات آجرهای نسوز، ضایعات فلزی، ضایعات روغنی و مواد نسوز می باشند. به منظور تجزیه و تحلیل اثرات، روش ماتریس لئوپولد به کار گرفته شد. نتایج: در این طرح 10 فعالیت در دوره بهره برداری، 8 فعالیت در دوره ساخت و ساز و 25 پارامتر زیست محیطی شناسایی شدند که در دوره ساخت و ساز و بهره برداری تاثیر فعالیت های صنعتی بر هر یک از متغیرهای زیست محیطی مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نسبت اثرات مثبت به منفی (05/2)، اجرای این طرح مشروط به رایت موازین زیست محیطی و اقدامات پیش بینی شده پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

سیمان، پرتلند، ماتریس لئوپولد، بیجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.