روش های متداول حذف رنگ های سنتتیک از فاضلاب صنایع
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: NCER01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3148
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده
رنگ ها به طور گسترده در بعضی از صنایع نساجی، چاپ – پرینت و پلاستیک سازی و ... به کار برده می شوند، در میان فاضلاب های صنایع، فاضلاب رنگی از صنایع رنگرزی و نساجی به دلیل داشتن ساختار مولکولی آروماتیک پیچیده رنگها و مقاوم بودن آنها به تجزیه یکی از دشوارترین صنایع برای تصفیه می باشد. طیف وسیعی از روش ها برای حذف رنگ و کاهش اثرات آنها بر محیط از آب و فاضلاب وجود دارد. ولیکن انتخاب روشی مناسب است که بتواند کارآیی بالایی جهت حذف رنگ داشته باشد و از طرفی نسبت به سایر روشها مشکلات کمتری داشته باشد، ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه بعضی از روش های رایج برای حذف رنگ های راکتیو قرمز 198، راکتیو بلاک 5، راکتیو بلو 19 و متیلن بلو بوده است. در این مطالعه فرایندهای متداول تصفیه (فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی) مورد استفاده برای حذف رنگ از فاضلاب و مزایا و معایب هر روش به طور مختصر توضیح داده شده است. نتیجه گیری: در زمان حاضر به دلیل ساختار پیچیده رنگ ها روشی به صورت تنها وجود نداشته که به طور کامل باعث حذف رنگ از آب یا فاضلاب شود و اغلب از فرایندهای ترکیبی مختلف برای رسیدن به مقدار قابل قبول حذف استفاده می شود از این رو، مطالعه بیشتر بر روی فرآیندهای حذف رنگ و تعداد روش های بهبود یافته با معایب کمتر و کارآیی بالاتر مورد نیاز است.کلیدواژه ها
رنگ های راکتیو، متیلن بلو، مکانیزم های تجزیه، تصفیه فاضلاب، صنایع نساجیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.