تدوین معیار کمی ارزیابی چالش های محیط زیست شهری ( پتانسیل تخریب گرایی درزیرساخت های شهری)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خدمات شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: USE01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه محمودی مظفر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشکده شهرسازی، پردیس های زیبا، دانشگاه تهران

منوچهر ریاحی

دکتری معماری و شهرسازی. نماینده بی نالمللی اکولوژی انسانی سوئد و استاد بازنشسته دانشگاه گوتنبرگ سوئد

زهرا عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشکده شهرسازی، پردیس های زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

در این تحقیق ابتدا زیرساخت ها با معرفی انواع مختلف آن براساس طول عمر، دوره بهره برداری، دسترسی و موقعیت بهر هبرداری، ارتباط مستقیم و غیر مستقیم جامع ه شهری بهره بردار و ذینفع طبق هبندی شده اند.نکته حائز اهمیت در بررسی زیرساخ تهای شهری این است که، توزیع مکانی و جغرافیایی آن هم بر مبنای طر حهای جامع شهری م یباشد. لذا در این تحقیق کلیه مطالعات تطبیقی با فرضاصالت و صحت طر حهای شهری انجام شده است. در ادامه با شناسایی عوامل مختلف تخریب گرایی 4 شهری به بررسی ارتباط بین انواع مختلف زیرساخت ها و شدت و گستره آن پرداخته شده است. بررسی شاخص هایی نظیر اهمیت،تداوم، شدت، احتمال، اجتناب پذیری و اجتناب ناپذیری انواع مختلف تخری بگرایی، منجر به تعریف شاخص ویژه پتانسیل وجود تخریب گرایی در زیرساخت ها می شود. در این راستا از ماتریس دو بعدی زیرساخت- تخریب گرایی برای یافتن ارتباط بین فاکتورهای مختلف وکمی سازی بدون بعد آنها استفاده شده است. لذا دامنه های متفاوت شاخص جدید تعریف شده م یتواند ضمن بیان پتانسیل تخریب گرایی درزیرساخت های شهری، نقش مهمی برای طراحان و برنامه ریزان و مدیران شهری در افق های بلند مدت زمانی داشته باشد

کلیدواژه ها

زیرساخت های شهری، تخری بگرایی شهری، شاخص پتانسیل تخریب گرایی،ماتریس دوبعدی زیرساخت-تخریب گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.