بررسی تاثیر متاکائولن بر غلظت کلر سطحی و ضریب انتشار پذیری یون کلرید در بتن در منطقه خلیج فارس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت سیمان، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CIEE02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شکرچی زاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران و سرپرست انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران

عطیه فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه دانشگاه تهران

محمدحسین تدین

دانشجوی دکتری مهندسی عمران- سازه های دریایی دانشگاه تهران

رایحه خاقانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه دانشگاه تهران

چکیده

امروزه سازههای بتنی نقش بسیار مهمی در زیرساختهای هر جامعهای دارند. کمبود شدید سیمان به عنوان جزء لاینفک بتن در کشور، سبب ازدیاد تولید سیمان بدون توجه به کیفیت آن و محیط زیست شده است.تولید سیمان پرتلند علاوه بر آنکه منابع طبیعی مانند سنگ آهک و سوخ تهای فسیلی را از بین می برد، به ازای هر تن سیمان تولید شده یک تن گاز دی اکسید کربن که یکی از گازهای گلخانه ای آلاینده محیطزیست می باشد نیز ایجاد می شود. این درحالی است که بتن حاوی سیمان پرتلند از دوام کافی به خصوص در محیط های خورنده مانند مناطق دریایی، برخوردار نمی باشد. استفاده از پوزولان های طبیعی مانند متاکائولنعلاوه بر حفظ محیط زیست، به توسعه پایدار فعالی تهای مربوط به صنعت ساختمان منجر م یشود. در این 10 و 15 درصد پوزولان طبیعی متاکائولن به عنوان جایگزین سیمان ، تحقیق تاثیر استفاده از بتن حاوی 5 پرتلند روی ضریب انتشارپذیری یون کلرید در بتن و مقدار غلظت کلر سطحی در منطقه پاششی جزیره قشم در طول مدت رویارویی 3و9 و 27 ماه در مقایسه با آزمونه شاهد (بدون پوزولان) با نسبت آب به مواد سیمانی ثابت برابر0/4مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج حاکی از آن است که استفاده از متاکائولن موجب کاهش ضریب انتشارپذیری یون کلرید و افزایش غلظت کلر سطحی در مقایسه با آزمونه شاهد شده و درصد بهینه متاکائولن در شرایط مورد بررسی بین 10 تا 15 درصد پیش بینی می شود. همچنین با افزایش مدت زمان رویارویی با محیط خورنده کلریدی، ضریب انتشار یون کلرید در بتن کاهش می یابد

کلیدواژه ها

بتن، ضریب انتشارپذیری، کلر سطحی، متاکائولن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.