بررسی نقش آلودگی عناصر سنگین در جزیره خارک با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند بازیافت و بیومس
  • کد COI اختصاصی: WASTEMANAGEMENT02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جساسی زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

عباس هانی

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

حبیب اله نادیان

دانشیاردانشگاه کشاورزی رامین

نوید قنواتی

دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

چکیده

با توجه به افزایش روزافزون آلودگی در سطح جهانی و پایداری عناصر سنگین در خاک و نیمه عمر بیولوژیکی طولانی آن ها و اثرات مخربی که بر روی اکوسیستم می توانند بر جای بگذارند، این تحقیق به بررسی آلودگی سه عنصر نیکل، کادمیوم و سرب در جزیره خارک که یکی از مراکز عمده صادرات نفت در ایران به شمار می رود، پرداخته است. 40 نمونه به صورت تصادفی از مناطق نزدیک به مخازن نفتی و مسیر اسکله های صادرات برداشت شد وپس از هضم در آزمایشگاه به روش ICP-AES غلظت هر عنصر اندازه گیری شد. سپس نرمال بودن داده ها بررسی شد. در ادامه با استفاده از روش های درون یابی زمین آمار و غیرزمین آمار پراکنش هر عنصر و میزان تراکم غلظت آن در قسمت های مختلف جزیره خارک سنجیده شد. بهترین روش درون یابی برای عنصرکادمیم و نیکل کریجینگ معمولی و بهترین روش درون یابی عنصر سرب روش وزن دهی عکس فاصله بود. میزان خطای هر روش با استفاده از پارامترهای MBE، MAE و RMSE تعیین گردید. . بهترین روش درون یابی برای کادمیم، کریجینگ معمولی با مقدار MAEبرابر 102/2 و مقدار MBE برابر001243/0- و RMSE برابر 05523/0 بود، برای سرب روش وزن دهی عکس فاصله با مقدار MAEبرابر 587/0 و مقدار MBE برابر00797/0- و RMSE برابر 8526/0 بود و بهترین روش برای نیکل، کریجینگ معمولی با مقدار MAEبرابر 1.021و مقدار MBE برابر0.003521 و RMSE برابر 0.2251 بود. نتایج نشان داد که میزان آلودگی هر سه عنصر در سطح جزیره خارک پائین تر از حد استاندارد می باشد.

کلیدواژه ها

نقشه های درون یابی- کریجینگ معمولی- واریوگرافی- نقشه های خطا-زمین آمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.