ارزیابی شدت روشنایی در سالن های مطالعه ی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1391
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH16_386
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1473
نویسندگان
مربی و عضو هیت علمی گروه بهداشت حرفه ای ،دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشجوی مهندسی بهداشت حرفه ای، عضوشورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
کارشناس بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
کارشناس بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده
نور یکی از مهم ترین مباحث عوامل فیزیکی محیط کار می باشد. هر اندازه وظایف شغلی فرد دقیق تر و ظریف تر باشد، توجه به میزان روشنایی محیط کار مهم تر و حیاتی تر است. این مطالعه به منظور ارزیابی میزان شدت روشنایی و مقایسه با استاندارد ها و ایجاد محیطی مناسب برای بهبود شرایط مطالعه و جلوگیری از عوارض ناشی از کمبود روشنایی برای دانشجویان در سالن های مطالعه دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد . مواد و روش ها : این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشدکه در سال تحصیلی 1391 جهت ارزیابی شدت روشنایی در سالن های مطالعه ی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد .در این پژوهش مکانهای مورد نظر با استفاده از روش IES به ابعاد 5/1×5/1 متر تقسیم و در مرکز هر مربع اندازه گیری صورت گرفت. اندازه گیری ها در دوزمان مجزا انجام شد. در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS15 و Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج و بحث : نتایج نشان می دهد که 66/66 درصد سالن های مطالعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در شرایط مناسبی از لحاظ روشنایی نیستند. میانگین روشنایی کل در دانشکده های دندانپزشکی ، پرستاری - مامایی ، پزشکی – پیراپزشکی (برادران ) ،دانشکده داروسازی ، پزشکی – پیراپزشکی (خواهران) و دانشکده بهداشت به ترتیب 15/270، 88/203 ،76/283 و 46/160، 19/349 و7/315 لوکس بود. بحث و نتیجه گیری : نتایج حاصل نشان داد که 66/66 درصد سالن های مطالعه از روشنایی مناسب برخوردار نیستند..لذا میبایست نسبت به بهینه سازی سالن ها جهت تامین روشنایی مطلوب اقدامات لازم صورت پذیردکلیدواژه ها
روشنایی، لوکس ، سالن مطالعه ، مازندرانمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.